SteelSeries Arctis 5

Det er ikke kun udenlandske producenter, der kan lave seriøst gamer udstyr. I Danmark har vi SteelSeries, som også har styr på en ting eller to hvad angår fremstilling af lækkert gear til den krævende gamer. I denne test skal vi hilse på et af deres nyeste headsets ved navn Arctis 5. RGB lys, DTS surround, og mulighed for personligt design er standard.

**Sponsoreret indhold.

 

Den danske producent SteelSeries har efterhånden fundet turen forbi Tweak.dk et par gange, og i dag sker det endnu en gang. Vi har modtaget deres nye Arctis 5 gamer headset, som byder på det seneste features SteelSeries har at tilbyde. RGB lys, surround lyd, og mulighed for at personliggøre headsettet med andre headbands, er blot nogle af de fede features dette gaming headset byder på.

 

SteelSeries markedsfører desuden Arctis 5 og 7 produkter, som værende nogle af de absolut mest komfortable på markedet. Hvor vidt dette rent faktisk holder stik, eller om det blot er markedsførings tricks, finder vi ud af i dag.

 

Læs flere test af headsets HER

 

Steelseries_Arctis_5_DTS_7.1_Surround_Gamer_headset_RGB_lys_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi SteelSeries hjemmeside, og fundet en række specifikationer og features på Arctis 5 headsettet. 

  • Kompatibel med: Windows, Mac, PlayStation, Xbox, VR og smartphones
  • Højttalerenheder: Ø40 mm
  • Frekvensgang: 20-22.000 Hz
  • Sensitivitet: 98 dB
  • Impedans: 32 Ohm
  • Volume kontrol: Indbygget i venstre ørebøf
  • Mikrofon type: Bidirectionel
  • Frekvensgang mikrofon: 100 – 10.000 Hz
  • Noise cancelling mikrofon: Ja
  • Tilslutning: USB 2.0 eller mini-jack (via inkluderet adapter)
  • Kabellængde: 3 meter
  • Aftageligt kabel: Ja

 

Unboxing – hvad får man med?
Med det tekniske overstået, er det blevet tid til at få pakket gamer headsettet ud af kassen. På fronten finder vi et stort billede af selve headsettet, samt features og model navn listet op – det samme gør sig gældende på bagsiden, hvor der er features og flere billeder.

 

Kassen er sort og orange på ydersiden, men har et meget specielt look, når den åbnes op. Et mønster med forskellige farver kommer til syne med låget af vejen, og Arctis 5 ørebøfferne er pænt præsenteret øverst i kassen. Alt i alt en lækker unboxing oplevelse, lad os nu se hvad kassen indeholder.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi nu danne os et overblik over hvad man får med til Arctis 5, vi finder følgende:

  • SteelSeries Arcits 5 headset
  • Kabel fra headset til controller
  • USB kabel med controller
  • Smartphone kabel med mini-jack
  • Quickstart guide

 

 

USB kablet med kontrolleren i enden, er så at sige hjernen i hovedtelefonerne. På trods af at ligne en volume knap er dette ikke tilfældet, funktionen er nemlig en anden. Ved at dreje mod venstre prioriterer du lyden i spillet, mens du ved at dreje mod højre, prioriterer lyden fra dit chat program hvor du snakker med vennerne – for eksempel Skype. Lad os få lagt kablerne og resten af tilbehøret til side, og tage det første kig på selve gaming hovedtelefonerne som det næste.

 

 

Et kig på SteelSeries Arctis 5 headsettet
Der findes to udgaver af Arctis 5 headsettet. En hvid udgave, og så den sorte som vi har modtaget. På de første billeder nedenfor, kan vi se at vi har med et meget pænt og forholdsvis neutralt headset at gøre. Der er store ørebøffer med SteelSeries navnet, samt en ret unik hovedstøtte. Byggekvaliteten føles overraskende solid og lækker, i forhold til primært at være plastik.

 

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI via banneret.

 

 

Hovedsøtten, eller på engelsk headband, som SteelSeries kalder den, har et meget unikt design på Actis 5. Der er tale om et langt stykke elastisk stof, som let kan tilpasses hovedformen. Det er desuden muligt at udskifte denne med et andet design hvis det ikke skulle falde i din personlige smag. SteelSeries har mange forskellige designs at vælge i blandt på deres hjemmeside, så du burde kunne finde noget i din smag. Headbandet afmonteres og justeres desuden ganske enkelt med velco.

 

En anden ting der også er ret unik er puderne på ørebøfferne. SteelSeries har her fået inspiration fra sportstøj, og brugt et stof der kaldes AirWeave. Stoffet er meget blødt og behageligt, samtidig med at være utrolig åndbart hvilket er et must hvis, man skal have et gamer-headset på i mange timer i streg. Ud over at virke rigtig lækkert, har det også en ret fed overflade, som bidrager positivt til resten af designet.

 

 

Mens der ikke er noget spænende at nævne på den højre ørebøf, er der ren lækkerier på den venstre. Først og fremmest finder vi et ”dele” mini-jack stik. Her er det muligt at tilslutte ethvert andet headset med mini-jack stik, og lade en ven lytte med, ganske smart!

 

Ved siden af "dele porten" om man vil, finder vi tilslutningen til computeren. Det minder mest af alt om et micro-USB stik - blot endnu mindre. Der er desuden også et volume hjul, som virker uafhængigt af Windows lydstyrke. Sidst men ikke mindst, en knap til tænde/slukke for mikrofonen.

 

 

Eftersom at vi har med et 7.1 Surround RGB Gaming Headset at gøre, betyder det naturligvis også at der er en indbygget mikrofon. Designet er som vi kender det fra SteelSeries, med mikrofonen gemt væk i den ene ørebøf. Den kan let tages ud når den skal bruges, og gemmes væk når man blot lytter til musik eller andet. Du kan let tilpasse den formen på dit ansigt, da der er indbygget ståltråd inde i mikrofonen. Det er super smart, men ikke noget nyt trick.

 

 

Inden vi går videre til softwaren, har jeg to billeder mere nedenfor. Til venstre ser vi  det kablede Arctis 5 gaming headsettet med USB tilslutning, klar til computeren, MAC eller PlayStation. Mens at vi på højre side har mini-jack stikket monteret i stedet for, klar til Xbox, VR eller smartphone brug. Det er fedt når et headset kan bruges på tværs af flere platforme. Det gør også en eventuel høj pris, lettere at retfærdiggøre da man på den måde reelt for ”flere” headsets for pengene. En ulempe ved at benytte mini-jack stikket er dog at RGB lyset ikke vil fungere naturligvis.

 

 

Softwaren – SteelSeries Engine 3
Lad os nu kigge på softwaren til Arctis 5 headsettet. Hvis du i forvejen er bekendt med SteelSeries Engine 3 softwaren, kan du blot rulle videre til test delen nedenfor. Når softwaren startes op, mødes vi af det første billede vist herunder. Her kan man få et overblik over alle sine SteelSeries produkter, som måtte understøtte Engine 3. Vi vælger naturligvis Arctis 5 gamer headsette øverst.

 

Dette bringer os til billede nummer to nedenfor. Dette er faktisk softwarens eneste side, og det er herfra man kan styre alle funktioner i headsettet. Hvad angår lyden, finder vi naturligvis DTS surround, forskellige presets og en equalizer. Det er desuden også muligt at tilpasse dynamic range, hvilket jeg ikke før har set noget headset tilbyde.

 

 

Ved at trykke configs nede i venstre hjørne, er det muligt at lave forskellige profiler man kan bruge samme med Arctis 5 – vi har naturligvis lavet en Tweak.dk Test profil. Til hver profil kan du naturligvis tilpasse lyden, mikrofonen og selvfølgelig også RGB lyset, som er det sidste punkt jeg har valgt at dække i softwaren. Det er muligt at indstille lyset i hver ørebøf uafhængigt af hinanden, eller få den til at matche hvis man er mere til det. Der er en masse presets at vælge i blandt, og du kan tilpasse farverne helt efter dit ønske. For en gangs skyd ser hvid faktisk OK ud, hvilket ofte er et problem for RGB produkter, så tommel op til SteelSeries for lyset.

 

 

De sidste detaljer inden testen

Inden vi springer til testen lidt længere nede, har jeg lige skudt et par hurtige billeder af Arctis 5 headsettet med lyset tændt. Som vi kan se på de tre billeder nedenfor, lyser der en ring op hele vejen rundt i kanten af hver ørebøf, samt SteelSeries navnet. Lyset er klart og pænt at se på. Lige ledes matcher farverne også overraskende godt, med dem man ser på skærmen i softwaren.

 

 

En anden lille tilføjelse, er den indbyggede diode i mikrofonen i det kablede gamer headset. Når denne er slukket via knappen på venstre ørebøf, lyser den op, og slukker naturligvis igen, når mikrofonen tændes igen. En fin lille detalje, da man uden problemer kan skimte at lyset i mikrofonen er tændt, når man har headsettet på. Man er med andre ord, aldrig i tvivl om, hvor vidt den er slukket eller ej, endnu en tommel op.

 

 

Testen – Komfort og Lyden
Det er nu blevet tid til at vi skal kaste os over komforten og lyden i Arctis 5, kan det score endnu en tommel op på dette punkt? Testen gik i alt sin enkelthed ud på at jeg brugte Arctis 5 som mit primære headset i nogle dage, både foran computeren til musik og spil. Samt med min OnePlus 3 smartphone, når jeg var på farten og arbejdede ude. SteelSeries skriver selv at deres Arctis er nogle af de mest komfortable headsets på markedet, så lad os starte med at sidde dette statement på prøve først og få sat nogle ord på komforten.

 

Allerede fra første gang jeg tog Arctis 5 på hovedet, kunne jeg mærke at dette ikke var for sjov, og at SteelSeries altså mener deres marketing seriøst hvad angår komforten. Headsettet sad intet mindre end fantastisk på hovedet helt uden nogle justeringer. Det er en af de få gange at dette er sket for mig i mine mange år som anmelder på Tweak.dk, og jeg har altså haft mange headsets på hovedet – RIGTIG mange. Hovedstøtten i det elastiske stof tilpassede sig naturligt til hovedets form, og hvis du måtte have et større hoved, kan det let og uden problemer justeres ved at løsne velcroen i siderne ind til den ønskede længde er der.

 

Dette er dog kun den lille del af den fantastiske komfort som Arctis 5 har. Den forholdsvis lave vægt gør nemlig at man efter 10-15 minutter med headsettet på hovedet nærmest glemmer at man har det på, LÆKKERT!

 

 Mange headsets har dog det samme problem, hvilket er komforten efter mange timers brug. Her kan man opleve ømme og svedige øre, hvis ørene ikke kan få luft. AirWeave stoffet to the rescure! Der var absolut ingen former for ubehag eller svedige ører i sigte, selv efter lange sessioner på 5-6 timer i streg uden at have headsettet af hovedet. Det er de færreste headsets der kan præstere hvad Arctis 5 gør, når det kommer til komforten. Jeg vil tage hatten af for hvad SteelSeries har lavet på dette punkt, komforten er blandt det bedste jeg har set på et headset i lang tid – men hvad så med lyden?

 

 

På deres hjemmeside skriver SteelSeries at Arctis 5 headsettet bruger deres S1 enheder, som er de samme vi finder i deres flagskibs headsets som koster langt over det dobbelte. Så allerede inden jeg lagde øre til lyden i Arctis 5 headsettet, havde jeg forventninger, og store af slagsen. Fik jeg dem så indfriet, da jeg smækkede lidt lækre toner på computeren, og gik i gang med at lytte? Kort sagt: Hell yeah! Typiske gamer headsets har et meget lyst lydbillede, da dette gør det lettere at høre skridt og lignende i spil. Jeg vil dog beskrive lyden i Arctis 5 som værende mere en mellemting mellem lys og mørk lyd. Dette er dog på ingen måde ment som noget negativt, da dette resulterede i et yderst velopløst og neutralt lydbillede til musik. Hvor normale genre som pop, rock og hvad der nu ellers spilles i radioen lød voldsomt imponerende out-of-the-box, krævede tungere genre som dance, hands-up og hardstyle lidt tweeking i equalizeren, men derefter var den også spot on.

 

Det samme billede tegnede sig i spil, hvor lyden også var intet mindre end imponerende. DOOM og Call of Duty Black Ops II Multiplayer lød voldsomt godt med Arctis 5 på hovedet. Selv ved normal stereo mode, kunne man stadig fornemme, hvor fjender og andre effekter var i banen. Især eksplosioner, og lyden fra våbnet lød virkelig lækre.

 

Men hvad så med det kære DTS Headphone:X surround? Efter en hurtig tur i softwaren, var dette aktiveret. Det første jeg bemærkede var at lyden blev en hel del lavere, så volumen skulle have et ekstra ryk opad. Til gengæld blev lydbilledet nu betydeligt mere åbent, og hvor man før blot kunne fornemme hvor fjender var – kunne du nu næsten høre dem. Personligt ville jeg dog stadig foretrække at bruge Arctis 5 headsettet i stereo mode, da det giver lidt mere bund og bare lyder fantastisk. SteelSeries har virkelig ramt hovedet på sømmet, både hvad angår komfort og lydkvaliteten – jeg er ovenud imponeret.

 

Inden vi går til prisen og konklusionen nedenfor, skal mikrofonen også have et par hurtige ord med på vejen. På dette punkt er SteelSeries også lidt kæphøje, og skriver på deres hjemmeside: ”The best Mic in Gaming”. Hvor vidt det er den bedste jeg har hørt til dato, kan jeg ikke sige men den er godt oppe på min liste. Stemmen går klart og lækkert igennem, der er god detaljegrad, og volumen kan virkelig let justeres via kontrolleren. Så også her har SteelSeries ramt plet – lad os fortsætte de rosende ord herunder i konklusionen.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 22/06 2017 kan Arctis 5 headsettet findes på PriceRunner.dk, til en pris på lige over 800,- DKK inklusiv fragt. Dette er umiddelbart en ganske fair pris, da man får et super komfortabelt headset, som også har lækker lyd, virtuel surround, og naturligvis RGB lys. Skulle du ikke være til RGB lys, kan du i stedet overveje et Arctis 3, som i princippet er det samme som et Arctis 5, blot uden lyset. Du kan klikke HER for at komme til prisoversigten hos PriceRunner.dk med Arctis 5 modellen.

 

Ønsker du alle detaljer på Arctis 5 headsettet, fra SteelSeries selv kan du tage en tur forbi deres hjemmeside via banneret.

 

Steelseries_Arctis_5_DTS_7.1_Surround_Gamer_headset_RGB_lys_tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi er nået til vejs ende, og det er blevet tid til at sidde de sidste ord på vores test af SteelSeries Arcits 5 headsettet. Det har været en fantastisk oplevelse, at have dette headset forbi testbænken, jeg har nydt hvert sekund både hvad angår komfort og lyd. Som jeg vidst endte med at nævne et par gange, er SteelSeries lidt frække og kalder Arctis 5 for et af de mest komfortable headsets på markedet – men det har de alle gode grunde til. Jeg har i min tid som anmelder haft utallige headsets på hovedet, og der skal ikke herske nogen tvivl om Arctis 5 fra SteelSeries er en af de absolut mest komfortable af slagsen. De har ramt plet både med hovedstøtten, justerings mulighederne, og ikke mindst selve ørebøfferne, som er intet mindre end fantastiske med AirWeave stoffet.

 

Lydkvaliteten er også fænomenal i Arctis 5, hvilket uden tvivl skyldes SteelSeries eksklusive S1 enheder, som findes i deres meget dyrere headsets. Neutralt lydbillede med masser af detaljer og bund, er lige hvad man får. Med equalizeren i Engine 3, kan du derudover også tilpasse lyden yderligere til din smag, mulighederne er ubegrænsede. Det samme gør sig gældende for det indbyggede RGB lys, som også kan tilpasses efter ønske. DTS Headphone:X surround lyden viste sig at være ganske OK, på trods af at lydstyrken fik et markant spark ned af, når det blev aktiveret. Dette er faktisk det eneste negative det er lykkedes mig at finde ved Arctis 5 headsettet – lydstyrken. Under stereo brug ved musik lytning, ville det også have været rart hvis volumen bare kunne have været 5-10% højere, det havde gjort det sidste!

 

På grund af denne lille detalje, må Arctis 5 headsettet fra SteelSeries ”nøjes” med en score på 9,5/10 samt vores Great Product award. SteelSeries er virkelig gået all in med dette headset, og det kan både ses, føles og ikke mindst høres – job well done, keep it up!

 

 

Godt

  • Fantastisk komfort
  • Lyden er lækker
  • SteelSeries Engine 3 software
  • Indbygget RGB lys
  • Høj byggekvaltiet og lav vægt
  • Andre headbands kan tilkøbes (personliggøre headsettet)
  • Mikrofonen er god
  • Support for flere platforme
  • DTS Headphone:X surround 

Knap så godt

  • Måtte gerne kunne spille højere

 

Conclusion
We've reached the end of the road and it's time to put the last words on our SteelSeries Arcits 5 review. It has been a wonderful experience to have this headset on the test bench, I've enjoyed every second both in terms of comfort and sound. As I mentioned a couple of times, SteelSeries is a bit naughty in their marketing, and calls Arctis 5 for one of the most comfortable headsets on the market – but I totally agree with them. In my time as a reviewer, I have had countless headsets on my head, and there is no doubt that Arctis 5 from SteelSeries is one of the most comfortable ones. The headband, adjustment options and the earcups with the AirWeave fabric is nothing short of amazing.

 

The sound quality is also phenomenal in the Arctis 5, which is undoubtedly due to the use of SteelSeries’ exclusive S1 drivers found in their much more expensive headsets. Neutral sound with lots of details and bass is just what you get. With the equalizer in Engine 3, you can also customize the sound further to your liking, the possibilities are unlimited. The same goes for the built-in RGB light that can also be customized as desired. The DTS Headphone:X surround sound turned out to be quite OK, even though the volume got a big drop in volume when activated. This is actually the only negative thing I have managed to find with the Arctis 5 headset - the volume. During music listening in stereo, it would have been nice if the volume could be just 5-10% higher, it would have topped it all off!

 

Because of this little detail, the Arctis 5 headset from SteelSeries must settle with “just” a score of 9.5/10 and our Great Product award. SteelSeries has really gone all in with this headset, and it can be seen, felt and of cause heard - job well done, keep it up!

 

Pros

  • Fantastic comfort
  • The sound is great
  • SteelSeries Engine 3
  • Build in RGB lighting
  • Good build quality and low weight
  • Other headbands can be bought (personalizing the headset)
  • The microphone is good
  • Support for different platforms
  • DTS Headphone:X surround

Cons

  • Max volume should be louder

Score: 9,5 + Great Product award

 

Steelseries_Arctis_5_DTS_7.1_Surround_Gamer_headset_RGB_lys_tweak_dk_36

 

Vores partnere