Million mile batteri til elbiler på vej

model-3-tesla
Alle batterier har en levetid, og med det betyder vi ikke, hvor længe det kan vare på en enkelt opladning, men snarere hvor mange gange det er i stand til at oplade, før det holder op med at være effektivt. I betragtning af at batterierne hovedsageligt er hjertet i en elbil, er dette basalt set vigtigere sammenlignet med almindelige brændstofdrevne biler.


Den gode nyhed for elbilindustrien er imidlertid, at ifølge en rapport fra Bloomberg, hævder et selskab ved navn CATL (Contemporary Amperex Technology), at have udviklet en ny battericelle til elektriske biler, som de godt kan være stolte af, eftersom batteriet, vil være i stand til at opretholde funktionen op til 1,24 million miles, eller rundregnet 2 millioner kilometer – og en levetid på 16 år. 

Det betyder, at dette batteri i teorien skulle kunne holde hele bilens levetid, da de fleste af os sjældent beholder biler så længe.

For at sætte det i perspektiv, er fleste af nutidens batterier til elbiler er typisk dækket under en garanti på 8 år og 240.000 kilometer.

Virksomheden nævner ikke, hvordan det lykkedes dem at opnå en så lang levetid, men det har tilsyneladende fanget opmærksomheden hosTeslas administrerende direktør Elon Musk, der siges at have besøgt virksomheden i Kina og vil bruge deres batterier i fremtidige Tesla Model 3 biler.

Disse batterier forventes også at blive dyrere, cirka 10% mere end eksisterende batterier til elbiler, men i betragtning af deres påståede levetid kan det bestemt være prisen værd, hvis det betyder, at du aldrig behøver at bekymre dig om at udskifte din elbils batteri igen.


Source & Image credit:

Bloomberg