Komfort EXECUTIVE chair: Test

white komfort fuax executive leather office support leg komfortchair chair
Vi har fået muligheden for at kigge på nogle lidt anderledes stole fra Komfort chair. Det er en stol som fokuserer på funktionalitet fremfor at skulle have et bestemt design. I denne omgang skal vi have et kig på modellen Komfort EXECUTIVE chair. En stol som alligevel bringer et unikt design for at have fokus på funktionaliteten.

Specifikationer:

 • Farve: Hvid
 • Højde (total): 84-97 cm
 • Ryglænshøjde: 22 cm
 • Ryglænsbredde: 44 cm
 • Afstand ml. armlæn: 52 cm
 • Sædebredde (m. sider): 47 cm
 • Siddeareal (bredde): 48 cm
 • Sædedybde: 47 cm
 • Knæstøtte: 46 cm (16 cm til hvert ben, 14 cm imellem dem)
 • Armlæn: 2D
 • Nakkestøtte: Nej
 • Garanti: 2 år
 • Vægt: ca 25 kg
 • Materiale (ramme): Metal
 • Materiale (base): Metal
 • Materiale (betræk): kunstlæder


Rundt om Komfort EXECUTIVE chair

EXECUTIVE chair kommer i en typisk brun kasse, med stor tekst Komfortchair. Den skal samles inden den kan tages i brug, og til det medfølger der et stykke værktøj i form af en unbrakonøgle og en brugsanvisning. Alle skruer som skal bruges er monteret fast til stolen i forvejen og skal derfor fjernes hver gang en genstand sættes fast.     

    chair leg support komfortchair office executive leather fuax white komfort.jpg

chair white komfortchair office fuax komfort executive support leg leather.jpg

Selve forklaringen i brugsanvisningen er ikke svært at forstå. Billederne er rigtig dårlige, og det føles som om man skal bladre de første 100 sider af manualen igennem, før man når sidste del af manualen, hvor samlemanualen befinder sig.

Vi bygger nede fra og op, og derefter starter vi også ud med at montere hjulene på selve foden. Allerede fra start føler jeg ikke at det er en executiv stol, og valget af hjul og materialer føles meget kedelige og billige.

executive leather chair fuax komfortchair support leg office white komfort.jpg

Efterfølgende bygger vi videre op, og vi kan også fra start montere knæstøtten inden stolen bliver samlet. Der medfølger også en lille rund plastik adapter. Den bliver ikke nævnt på noget tidspunkt i manualen, men jeg lærte hurtigt at den skulle have været monteret på forhånd, og gør at selve knæstøtten sidder bedre til benet, fremfor at ”hænge løst”. Udover det ligner det der er gjort klar til en skrue som kan komme ind og låse knæstøtten, men det er ikke noget som fulgte med.

fuax leather white support executive komfortchair leg chair komfort office.jpg

Vi er nu kommet videre til at skulle have armlænet monteret. Igen får jeg følelsen af stolen lige så godt kunne være fundet billigt på nettet. Der er tre huller til armlænet, men der er ingen ekstra ordinær samling, hvor jeg får følelsen af at stolen er mere eksklusiv end andre.  

chair leg fuax komfort leather executive support white komfortchair office.jpg

Når begge armlæn er monteret er det blevet tid til at samle under og overdel. Her fungerer det som mange andre kontor og gamer stole, hvor overdelen sættes ned over, og den sætter sig selv på plads.  

support leg fuax leather chair office komfort komfortchair white executive.jpg

Som det sidste monteres ryglænet som også ender med at fuldende stolen. Hvor det er en skrue som bruges til at fastmontere og låse den til selve stolen.

komfortchair fuax support office komfort leg executive leather chair white.jpg


Funktioner og indstillingsmuligheder

Uden at skulle være en ekspert på området, så er jeg slet ikke i tvivl om at stolen går efter at være ergonomisk sammen med at de prøver at skabe et unikt look. Stolen har de almindelige indstillingsmuligheder, hvor den kan justere højde, tilt og ryglæn. Udover det kan armlæn også justeres i højden og til siden. Stolen har en knap på hver side, med venstre som justerer højden, og højre som justere tilt.  

komfortchair office white support komfort leg chair leather fuax executive.jpg

Ryglænet er i en låst position, hvor det er en stol som tvinger dig til at sidde på en bestemt måde med ryggen. Du kan ikke justere tilt i ryglænet, men du kan dog justere placeringen af ryglænet, både om den skal være længere nede mod lænden eller skuldrene, men også hvor langt ind modet sædet den skal sidde.

white support office komfort chair leg fuax komfortchair executive leather.jpg


Oplevelsen af Komfort EXECUTIVE chair

Jeg har skiftet min egen stol ud med EXECUTIVE fra Komfort chair, og jeg vil prøve at komme lidt ind på min oplevelse af stolen, både materialerne, design og selvfølgelig komfort.

Hvis vi starter med at kigge på materialerne, så er jeg ikke imponeret. Kunstlæderet så rigtig pænt ud i de første 10 minutter, men tager desværre hurtigt snavs til sig. Heldigvis kan en klud hurtigt løse det problem, men jeg har min tvivl omkring hvor mange som vælger at vaske deres stol hver dag.

Plastikken på armlænet føles billigt, og har små flosser, hvilket ikke giver et indtryk af en stol som skinner igennem på kvalitet. Hjulene kunne også godt have brugt en overhaling, da de føles tunge at køre med, og larmer en del.

Bevæger vi os over i designet, så står det klart, at den er meget unik. Stolen virker ret stor, på trods af den er lille af sin størrelse. Knæstøtten gør, at stolen virker meget større i et lokale. Komfort chair har de bedste intentioner omkring denne stol, og de har valgt at fokusere på nogle af de funktioner, som de mener er vigtige for at gøre stolen ergonomisk.

Selvom jeg indtil videre ikke har været imponeret og materialer eller design, så handler det først og fremmest om komforten. For at gøre det klart, er jeg ingen ekspert i ergonomi, og dette er selvfølgelig mine personlige holdninger omkring hvordan jeg sidder i stolen.

Komfort chair udtaler selv at det er en stol som er beregnet til at sidde i mange timer. Hvilket jeg må sige er korrekt. Selvom jeg ikke er fan af udseendet omkring knæstøtten, så er jeg helt klart fan af dens funktion. Jeg har ikke følelsen af at sidde klemt sammen på stolen, og mine ben kan slappe af på en behagelig måde. Ryglænet måtte godt have lidt flere højde justering, da ender med at sidde midt på ryggen, her kunne jeg godt have brugt flere muligheder for at have den højere oppe eller også kunne få den længere ned på lænden.

fuax leg leather executive support office white komfort chair komfortchair.jpg


Pris

EXECUTIVE chair fra Komfort chair kommer med en vejledende pris på 899.01 EURO, hvilket er svarende til ca 6.750,- DKK. Jeg syntes prisen er lidt i den høje ende, hvor det eneste som stolen kommer med anderledes i forhold til mange andre er knæstøtten.

komfort support white fuax komfortchair office chair leg executive leather.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Komfort EXECUTIVE chair fra Komfort chair, kan du klikke på banneret ovenover.


Konklusion

Det er lidt med blandet følelser at skulle afslutte testen af EXECUTIVE chair fra Komfort chair. For det er tydeligt, at stolen henvender sig til et meget lille gruppe af mennesker. Jeg tvivler på det vil være en stol som kommer til at fylde de mange hjemmearbejdspladser, og det vil nok også være de færreste kontorer, som tager den ind på kontorene.

Det er også en høj pris for en stol, hvor den ikke formår at imponere på sine materialer eller design, hvilket også kan være vigtigt for en stol. Stolens pris ligger over 6.700 kroner, hvilket også giver en forventningen om at stolen har både materialer og design på plads.

Stolen kommer med de nødvendige indstillingsmuligheder, og jeg har på intet tidspunkt følt jeg manglede noget, udover selvfølgelig ryglænet som har sine begrænsninger. Det unikke design og funktionen omkring knæstøtte, gør også jeg har svært ved at bedømme hvilke konkurrenter komfort chair prøver at overtage fra. For de er kommet med deres egen løsning på nogle produkter som skal skabe en behagelig oplevelse af at sidde på en stol i mange timer, men har glemt alt andet omkring stolen.

Jeg slutter derfor også testen af med at give Komfort EXECUTIVE chair en score på 6 ud af 10. Selvom jeg oplevede at knæstøtten gav mening for mig, så oplever jeg også, at stolen ikke lever op til alt andet. Det er ikke en stol, hvor jeg føler den lever op til sit navn, men det ligner mere en stol man kunne ende med at finde hos lægen.

De kunne have gjort meget mere ud af materialerne, og jeg er også sikker på hvis de havde belagt metallet på stolen med en sort eller anden mørk farve, så havde designet også givet stolen et helt andet udtryk. Scoren på 6 gives derfor på baggrund af oplevelsen med knæstøtten og stolen kun lige forsyner dig med de nødvendige indstillinger.

Pros:

 • Nødvendige indstillingsmuligheder
 • Knæstøtte
 • Unikt design (Hvis man er til det)

Cons:

 • Høj pris
 • Materialerne føles billige
 • Samler hurtigt snavs

Vores partnere