AUTHOR : Lasse Kristensen
PUBLISHED : 2017-03-08 09:34:00

Plantronics RIG 4VR


Vi har endnu engang Plantronics på testbænken, og i dag skal vi se på deres nyeste headset i RIG serien. Det drejer sig om Plantronics RIG 4VR, der er et headset designet til brug med PlayStation VR, i samarbejde med Sony. Læs med for at se hvad Plantronics og tweak.dk byder på i dag.

Plantronics behøver ingen præsentation, da de er en stor spiller på lydmarkedet - både det professionelle marked, men også for private, og vi har ofte haft Plantronics produkter til test på Tweak.dk. Vi skal i denne test tage et nærmere kig på et gamer headset fra deres RIG serie. Det drejer sig om deres nye RIG 4VR, der er et headset designet i samarbejde med PlayStation, og tiltænkt en hovedrolle i hjemmet, ved siden af PlayStation VR brillen. Læs med når vi tager et nærmere kig på hvad Plantronics RIG 4VR headsettet har at byde på.

 

Plantronics_RIG_4VR__boom_mic_up_tweak_dk

 

Specifikationer:
Vi har været en tur forbi Plantronics hjemmeside og fundet specifikationerne på RIG 4VR headsettet.

 

De er som følger.

 • Understøtter: PC, Smartphone, Tablet, konsol, men designet til PlayStation VR
 • Tilslutning: 3,5 mm jack-stik
 • Frekvensgang: 100-10.000 Hz
 • Type: uni-directional
 • Sensitivitet: -45dB/Pa
 • Signal to noise: >42dB
 • Headset type: Over-ear
 • Enheder: 40 mm dynamiske
 • Frekvensgang: 20-20.000 Hz
 • Impedans: 32 Ohm
 • Input max: 111dB SPL/V (ventilerede ørekopper)

Unboxing af Plantronics RIG 4VR

Gamer eadsettet kommer i en sort/blå kasse, hvor vi på fronten finder et stort billede af selve headsettet, der er designet i hvid/grå, for at matche PlayStation VR brillen. Bagsiden byder på informationer om headsettet, og hvad der følger med i kassen, på forskellige sprog.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med, når man investerer i Plantronics RIG 4VR headsettet. I modsætning til de andre headset i RIG serien vi har testet, skal vi ikke samle headsettet her. Det er designet en lille smule anderledes, hvorfor de to ørekopper allerede er monteret på hovedbøjlen i gaming headsettet. Før headsettet kan tages i brug, skal du dog selv vælge om du vil montere mikrofonen, og hvor lang en ledning der skal gå fra headsettet til PlayStation VR audio out.

 

I kassen finder vi følgende:

 • Ørebøffer med ledning
 • Ramme til over hovedet
 • Hovedstøtte

 

Headsettet består, ligesom alle andre headsets i RIG serien, af tre dele. Det drejer sig om rammen, hovedstøtten og ørekopperne. Rammen er lavet i letvægts plast, og er meget fleksibel. Hovedbøjlen er et kabel overtrukket med stof, der tilpasser sig hovedets størrelse. Ørekopperne indeholder hver en 40 mm dynamisk driver, som bliver huset af mere letvægtsplast, og stof, da der i dette headset er tale om ventilerede ørekopper. Den ene af ørekopperne har mikrofonen fastgjort. Mikrofonen har en auto mute funktion når den slås op.

 

Justeringen af Plantronics RIG 4VR gamer headsettet er enkel. Ørekopperne kan klikkes fast i et af tre huller, som findes på hver side af rammen. Der er ikke mulighed for yderligere justeringer. Det er både en fordel og ulempe, da det er meget let at justere, men der er desværre meget få justeringsmuligheder. Det skal dog også understreges, at undertegnedes store hoved ingen problemer havde med at bruge headsettet, uden nogen som helst form for gener. Det skyldes at hovedstøtten i RIG 4VR er fleksibel for at sikre optimal komfort.

 

 

Ørekopperne er lavet i stof, stedet for kunstlæder, som ses på rigtig mange headsets. Det betyder at ørene har bedre ventilering. Det sikrer først og fremmest en god komfort under lang tids brug, og det åbne design betyder også at man har mulighed for at høre hvad der sker omkring en. Og det kan altså være en fordel, når man tosser rundt i en stue med et VR headset på toppen.

 

Vented_earcup_Plantronics_RIG_4VR_tweak_dk

 

Derudover er det værd at bemærke, at Plantronics har valgt at gå mod et ovalt design af ørekopperne, i modsætning til de cirkulære design vi er vant til at se. Spændende, og det ser ikke helt dumt ud, efter undertegnedes mening.

 

 

RIG 4VR er udstyret med en mikrofon boom, som man kan vælge at afmontere hvis man ikke bruger den. Den er placeret på venstre ørekop, og den yderste del af mikrofonarmen er lavet i gummi, så den er fleksibel. Når mikrofonarmen vippes op, bliver den automatisk muted, og når den vippes ned, bliver den aktiv igen.

 

 

Test:
Vores test af RIG 4VR gamer headsettet fra Plantronics , gik ud på at se hvordan headsettet klarede sig i henholdsvis musik, film og spil. Og så testede vi den selvfølgelig med PlayStation VR, da den er tiltænkt som det primære accessory hertil.

Som altid når vi tester headsets, får de en tur igennem lidt af hvert inden for de forskellige genrer i musik der findes, så vi kan skabe os et fuldkomment billede af hvad headsettet har at byde på. Jeg har været forbi rock, pop, lidt 80’er disko og lidt punk musik. Der er ikke brugt software til at skrue på lydbilledet, da vi har testet det som det er på PlayStation 4 Pro, og Spotify’s musikapp hertil.

Ligesom de andre headsets i RIG serien, er der en fin diskant i RIG 4VR, der dog er tæt på at være dominerende. Mellemtonen går klart igennem på tværs af genrer, og bassen har ikke det helt store fokus. Overordnet set, er det et helstøbt lydbillede man oplever i alle genrer, men et lydbillede der dog domineres lidt af diskanten. Der kunne godt være lidt mere bass at give af.

 

RIG 4VR er et udmærket headset til at lytte til musik, når man ser på hvad det kan spytte ud af de to 40 mm drivers. Bevæger vi os videre til komforten, så er det et punkt hvor Plantronics RIG 4VR virkelig skinner igennem, ligesom resten af RIG serien. RIG 4VR har en utrolig lav vægt, på grund af valget af letvægtsplastic som byggematerialer. Man kan stort set ikke mærkes når man har det på hovedet, på grund af den lave vægt, og med den selvjusterende bøjle, sidder det bare som det skal på hovedet.

 

 

Derudover sidder det selvfølgelig lige i skabet når man parrer det med PlayStation VR brillen. Der er ingen problemer med at komme over brillen og sidde komfortabelt på hovedet. Designet med åbne ørekopper i stof er også yderst behageligt. Man lider ikke af at få varme ører, da de har rig mulighed for at ånde. Jeg har brugt RIG 4VR meget de sidste par uger, sammen med PlayStation VR, og jeg kan med sikkerhed slå fast, at det er et meget passende navn headsettet har fået. 


Som det sidste i vores test, er der naturligvis kun tilbage at se hvordan RIG 4VR klarer sig når man spiller computerspil. Her har vi testet headsettet på PlayStation Pro, hovedsageligt sammen med PlayStation VR

 

 

På kryds og tværs af PlayStation VR spil, leverer headsettet hvad det kan, og skal. Lyden i sig selv er ligesom da vi testede med musikken, med en let overvægt ved diskanten, en fin mellemtone, og en bass der er ok, men godt kunne være lidt mere dominerende. Vi har selvfølgelig valgt at teste headsettet uden at justere på lydbilledet gennem software, hvorfor det sagtens kan tænkes at man kan presse lidt mere ud, hvis man slutter det til en PC.

Mikrofonen der følger med RIG 4VR er godkendt, og fungerer fint over PlayStation spil online. Der er ingen problemer med hverken at høre eller forstå hvad der bliver sagt. Jeg synes ikke helt at headsettet mikrofon er på højde med andre headsets jeg har testet, hvorfor dette trækker en lille smule ned.

 

Plantronics_RIG_4VR__boom_mic_up_tweak_dk

 

Pris:
Prisen på RIG 4VR er i skrivende stund på 594,00,- DKK. Dette er en meget passende pris for et headset i dette segment. Plantronics RIG 4VR leverer en god lyd og komfort, i en lækker indpakning. 

 

Hvis du ønsker at læse mere om Plantronics RIG 4VR headsettet, kan du gå til Plantronics hjemmeside, ved at klikke på deres logo herunder.

 

tweakdk_plantronics_576px 

 

Konklusion:


Plantronics har i samarbejde med PlayStation skabt et budget venligt gaming headset i RIG 4VR. RIG 4VR er et meget komfortabelt headset, der gør det rigtig godt i samarbejde med PlayStation VR, som det jo også er designet specifikt til. Komforten er et sted hvor RIG 4VR scorer topkarakter. Den er helt i top, med et headset udført i letvægtsplastic, en selvjusterende hovedbøjle, og ventilerede ørekopper i stof. Det er et af de bedste headsets undertegnede har haft på når man ser på komforten, og det har der også været brug for, når det er tiltænkt som partner in crime til PlayStation VR

Når vi ser på hvad Plantronics leverer på lydsiden med RIG 4VR, er det overordnet set, et godt og velbalanceret stykke lyd som headsettet kan levere, med få mangler. Selvom headsettet er tiltænkt til VR brug, kan det også bruges i andre situationer, da der kun er et jack-stick. Derfor kan du også bruge det til mobil, smartdevices eller PC uden den store hurlumhej. Prisen for Plantronics RIG 4VR headsettet er knap 600,00.- DKK inkl. Fragt, og er en fin pris for et headset med alt hvad RIG 4VR har at byde på. Vi runder testen af med at give RIG 4VR en karakter på 8 ud af 10.

 

Godt:

 • Komfort
 • God all round lyd
 • Klemmer ikke, selv ikke når det skal over et VR headset
 • Åbne ørekopper i stof giver god ventilation
 • Auto mute når mikrofonen slås op
 • Support for smartphones
 • Pris

Mindre godt:

 • Virker lidt billigt konstrueret
 • Lydbilledet kan forbedres

English summary:

Plantronics has in collaboration with PlayStation created a budget friendly gamer headset in RIG 4VR. RIG 4VR is a very comfortable headset that does really well together with the PlayStation VR, which it is designed specifically for. Comfort is a place where the RIG 4VR scores top marks. It is top notch. The headset is made of lightweight plastic, a self-adjusting headband and has ventilated ear cups, with fabric instead of synthetic leather. The RIG 4VR is one of the most comfortable headsets I have tested, and works great with the PlayStation VR


When we look at what the RIG 4VR delivers on the audio side, it is a good and well-balanced piece of sound the headset can deliver, with few shortcomings. Although the headset is intended for VR use, it can also be used in other situations, since there is a jack-stick. Therefore, you can also use it for mobile, smart devices or PC, without much hubbub. The price of the Plantronics RIG 4VR headset is roughly 600,00.- DKK incl. freight, and it is a fine price for a headset with everything the RIG 4VR has to offer. We conclude the test by giving RIG 4VR a score of 8 out of 10.

 

Good:

 • Comfort
 • Good all-round sound
 • No squeezing on the ears
 • Open ear cups with fabric provides good ventilation
 • Auto mute when microphone is turned up
 • Support for smartphones
 • Price

Less good:

 • Materials seem a little bit cheap
 • The soundscape can be improved

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte