Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne.
Specifikationer på ASUS ROG Delta S
Rundt om ASUS ROG Delta S
ROG Delta S kommer i en sort kasse, med de røde farver som matcher deres ROG logo. På fronten har vi et billede af den ene kop af Delta S. I bunden har vi navnet ”ROG Delta S”, ved siden af en masser mærker med blandt andet Discord og Teamspeak certificering, understøttelse til Playstation og Hi-Res.
På bagsiden bliver vi mødt af flere nøglefunktioner omkring headsettet. Mikrofonen gør brug af AI noise-canceling, ESS 9281 QUAD DAC sørger for Hi-Res lys i et letvægt headset, med kun 300 gram. Udover det så kan headsettet bruges til flere forskellige platforme.
Tager vi et kig på indholdet, har vi udover selve headsettet, ekstra ørekopper i stof, en aftagelig mikrofon, USB-C til USB-A ledning og nogle manualer.
ROG Delta S er sort, og byder på et overordnet stilrent design. Designet er ikke ændret i forhold til de andre Delta modeller, hvor vi blandt andet har ROG logo på kopperne, og ellers puder og bøjle i sort kunstlæder.
Kopperne er store, og har god plads til ørerne. Fremfor den mere runde form, er de blevet mere ”formstøbte” efter et øre. De monteret puder i kunstlæder, skulle give en mere isoleret lyd, samt nemmere rengøring. Hvor stofpuderne giver mere komfort i form af luft til ørene.
På venstre kop har vi mulighed for nogle få indstillinger på headsettet. Først har vi en knap som styrer RGB på kopperne, den næste er det muligt at justere lydstyrken, hvor det også er muligt at mute eller unmute mikrofonen.
Mikrofonen kan monteres ved behov. Den har AI Noise canceling og en dedikeret processor til at reducere over 50 millioner for typer af baggrundsstøj. Almindelig støj så som tastatur og museklik bliver reduceret med 95%.
Softwaren – ASUS Armoury Crate
ASUS ROG Delta S gør brug af ASUS egen software Armoury Crate, hvor de har samlet deres produkter. Af menuer har vi Audio, lighting og Firmware Update. Den første kan vi indstille på selve lyden i headsettet, enten ved selv at indstille equalizer eller bruge de indstillinger som ASUS forsyner dig med.
Næste menu er lighting, hvor det er muligt at aktivere eller deaktivere RGB i kopperne. Udover det er det også muligt at vælge imellem en masse forskellige effekter, såsom rainbow, strobing mm.
Testen – Lyden, brugen og komfort
Vi har nu været rundt om headsettet og Armoury Crate som hjælper dig med at tilpasse lyd i headsettet. Vi skal nu have afprøvet headsettet både med musik men også spil, undervejs vil komforten også blive testet igennem, som en naturlig del af testen.
Headsettet er i den lette ende af skalaen på vægten, og med 300 gram, er vi lige kommet lidt længere ned, end blandt andet Delta S Animate. Selvom det ikke er et tungt headset, så har det en speciel form, så det kræver lidt træning til at placere det på bedste måde, for at headsettet sidder korrekt. Selvom kopperne ser store ud, så er den indvendige plads dog ikke lige så stor, og folk med øre i den store størrelse, vil godt kunne få problemer her.
Hvad angår ledningen er den i den lidt korte ende, hvis du ønsker at gøre brug af USB-C, heldigvis medfølger et ekstra kabel, som kan bruges fra USB-C til USB-A, hvilket giver en god længde til at komme bag på computeren, og stadig have nok til at til at give lidt frihed i bevægelsen når du sidder med det på.
Hvad angår kvaliteten startede jeg lidt forskelligt musik op, for at se hvordan Delta S ville klare det. Musikken lød rigtig godt, og det var en god oplevelse, alligevel formåede headsettet ikke at overbevise mig under testen, og jeg havde følelsen af der var for meget vokal i lyden.
Går vi videre til af test i spil, her bruger jeg Rainbow Six Siege som test spil. Det er et spil, som giver god mulighed for at teste headsettet under gaming, da det kommer med mange elementer som får testet headsettet, blandt andet ved eksplosioner, skud og fodtrin. Jeg får sat profilen op til FPS og skiftet over til virtuel surround sound i Armoury Crate, inden jeg bevæger mig ind i spillet. Overordnet set var lyden rigtig god, og headsettet gav lyden, så jeg blandt andet kunne hører fodtrin. Lyden føltes dog lidt tung, så det kunne være svært at vurdere retningen, sammen med andre lyde, som ikke fik lov til at få en klarhed igennem.
Pris
ASUS ROG Delta S har et prisskilt på 1099,- DKK, hvilket er en lidt mere spiselig pris, end blandt andet ASUS ROG Delta S Animate, som vi også har haft til test.
Konklusion
Vi er nået til ende på testen af ROG Delta S. Headsettet holder sit lidt anderledes design som resten af Delta serien, det samme er gældende for den komfort headsettet kommer med, selvom det godt kan gå hen at blive en smagssag.
Hvis du har læst testen af ROG Delta S Animate, kan jeg referere til den omkring lyden. For der er ikke sket noget nyt. De to headsets gør brug af samme teknik, hvor det handler om teknikken omkring om det skal være en Matrix eller RGB. Det gør at Delta S kommer med en ”sikker” lyd både til musikken og spil. Det er altså ikke et headset, hvor jeg bliver blæst bagover, og får alle de små detaljer med i lyden.
ROG Delta S er et headset, som kan bruges på flere platforme, hvor du med hjælp fra enten den fastmonteret USB-C kan tilslutte den, til enheder med samme indgang, eller du kan forlænge ledningen og bruge USB-A til blandt andet computeren eller de konsoller som bruger den indgang, det gør også du ikke behøver investere i flere forskellige headsets til alle dine enheder, men du kan nøjes med ét.
I forhold til ROG Delta S Animate som havde en pris på 1800,- DKK, så er ROG Delta S lidt mere human i prisen, her kommer vi ned i 1099,- DKK, hvilket de fleste kan være med på. Selvom prisen er bedre, så vil jeg stadig mene den er for høj, i forhold til den lydkvalitet som man får. Her er der for mange om buddet, og også nogle som kommer med bedre lyd, til enten samme pris eller kun en mindre merpris.
Det gør også jeg slutter testen af med at give en score på 8 ud af 10, hvor igen det handler om lyd kontra pris, som er den bærende faktor for at ROG Delta S, ikke bevæger sig ud fra mængden, men holder sig blandt dem, med et ”sikkert” headset, som ikke giver os det ekstra i hverken pris eller lyd.
Godt
Knap så godt
Score: 8