ASUS ROG Delta S: Test

ESS9281 headset over-ear S ASUS Delta gaming lightweight multiplatform ROG
Vi har tidligere taget et kig på nogle af medlemmerne i ROG Delta serien. Denne gang skal vi kigge på endnu en model, nemlig Delta S. En udgave, som ikke kommer med en masse ekstra, men her fokusere de på deres kendte Delta design og god lyd. Blandt andet bruger Delta S ESS 9281 Pro som DAC, vi skal se om det også garantere god lyd.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne.     

Specifikationer på ASUS ROG Delta S 

 • Type: Over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 40.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 50mm – Neodymium magnet
 • Lydkontrol på headset: Mic mute, lydstyrke, styring af lys
 • Stik: Fastmonteret USB-C, USB-A til USB-C adapter
 • Hi-Fi DAC: ESS 9281 Pro
 • Hi-Fi Amp: ESS 9281 Pro
 • Kanaler: Stereo og Virtuel 7.1
 • Vægt: 300 gram (Uden mikrofon)
 • Support for følgende: PC, Mac, Playstation 4, 5, Nintendo Switch og smartphones

Rundt om ASUS ROG Delta S 

ROG Delta S kommer i en sort kasse, med de røde farver som matcher deres ROG logo. På fronten har vi et billede af den ene kop af Delta S. I bunden har vi navnet ”ROG Delta S”, ved siden af en masser mærker med blandt andet Discord og Teamspeak certificering, understøttelse til Playstation og Hi-Res. 

lightweight ROG headset multiplatform over-ear S Delta gaming ESS9281 ASUS.JPEG

På bagsiden bliver vi mødt af flere nøglefunktioner omkring headsettet. Mikrofonen gør brug af AI noise-canceling, ESS 9281 QUAD DAC sørger for Hi-Res lys i et letvægt headset, med kun 300 gram. Udover det så kan headsettet bruges til flere forskellige platforme.  

multiplatform S Delta ROG ASUS lightweight ESS9281 gaming headset over-ear.JPEG

Tager vi et kig på indholdet, har vi udover selve headsettet, ekstra ørekopper i stof, en aftagelig mikrofon, USB-C til USB-A ledning og nogle manualer. 

over-ear headset multiplatform Delta S ROG gaming ESS9281 ASUS lightweight.JPEG

ROG Delta S er sort, og byder på et overordnet stilrent design. Designet er ikke ændret i forhold til de andre Delta modeller, hvor vi blandt andet har ROG logo på kopperne, og ellers puder og bøjle i sort kunstlæder. 

over-ear Delta multiplatform ASUS S lightweight ESS9281 ROG gaming headset.JPEG

Kopperne er store, og har god plads til ørerne. Fremfor den mere runde form, er de blevet mere ”formstøbte” efter et øre. De monteret puder i kunstlæder, skulle give en mere isoleret lyd, samt nemmere rengøring. Hvor stofpuderne giver mere komfort i form af luft til ørene.

lightweight ESS9281 ASUS Delta multiplatform S ROG over-ear gaming headset.JPEG

På venstre kop har vi mulighed for nogle få indstillinger på headsettet. Først har vi en knap som styrer RGB på kopperne, den næste er det muligt at justere lydstyrken, hvor det også er muligt at mute eller unmute mikrofonen.  

headset lightweight ESS9281 ROG multiplatform gaming over-ear S Delta ASUS.JPEG

Mikrofonen kan monteres ved behov. Den har AI Noise canceling og en dedikeret processor til at reducere over 50 millioner for typer af baggrundsstøj. Almindelig støj så som tastatur og museklik bliver reduceret med 95%. 

headset ESS9281 lightweight ASUS multiplatform over-ear ROG Delta S gaming.JPEG

gaming S ASUS Delta headset ESS9281 multiplatform lightweight ROG over-ear.JPEG

Softwaren – ASUS Armoury Crate 

ASUS ROG Delta S gør brug af ASUS egen software Armoury Crate, hvor de har samlet deres produkter. Af menuer har vi Audio, lighting og Firmware Update. Den første kan vi indstille på selve lyden i headsettet, enten ved selv at indstille equalizer eller bruge de indstillinger som ASUS forsyner dig med. 

gaming over-ear Delta S ROG lightweight ESS9281 ASUS headset multiplatform.png

multiplatform over-ear lightweight headset S ASUS Delta ESS9281 ROG gaming.png

Næste menu er lighting, hvor det er muligt at aktivere eller deaktivere RGB i kopperne. Udover det er det også muligt at vælge imellem en masse forskellige effekter, såsom rainbow, strobing mm. 

Delta over-ear ROG headset S ASUS ESS9281 multiplatform gaming lightweight.png

Testen – Lyden, brugen og komfort

Vi har nu været rundt om headsettet og Armoury Crate som hjælper dig med at tilpasse lyd i headsettet. Vi skal nu have afprøvet headsettet både med musik men også spil, undervejs vil komforten også blive testet igennem, som en naturlig del af testen. 

Headsettet er i den lette ende af skalaen på vægten, og med 300 gram, er vi lige kommet lidt længere ned, end blandt andet Delta S Animate. Selvom det ikke er et tungt headset, så har det en speciel form, så det kræver lidt træning til at placere det på bedste måde, for at headsettet sidder korrekt. Selvom kopperne ser store ud, så er den indvendige plads dog ikke lige så stor, og folk med øre i den store størrelse, vil godt kunne få problemer her. 

Hvad angår ledningen er den i den lidt korte ende, hvis du ønsker at gøre brug af USB-C, heldigvis medfølger et ekstra kabel, som kan bruges fra USB-C til USB-A, hvilket giver en god længde til at komme bag på computeren, og stadig have nok til at til at give lidt frihed i bevægelsen når du sidder med det på.

Hvad angår kvaliteten startede jeg lidt forskelligt musik op, for at se hvordan Delta S ville klare det. Musikken lød rigtig godt, og det var en god oplevelse, alligevel formåede headsettet ikke at overbevise mig under testen, og jeg havde følelsen af der var for meget vokal i lyden. 

Går vi videre til af test i spil, her bruger jeg Rainbow Six Siege som test spil. Det er et spil, som giver god mulighed for at teste headsettet under gaming, da det kommer med mange elementer som får testet headsettet, blandt andet ved eksplosioner, skud og fodtrin. Jeg får sat profilen op til FPS og skiftet over til virtuel surround sound i Armoury Crate, inden jeg bevæger mig ind i spillet. Overordnet set var lyden rigtig god, og headsettet gav lyden, så jeg blandt andet kunne hører fodtrin. Lyden føltes dog lidt tung, så det kunne være svært at vurdere retningen, sammen med andre lyde, som ikke fik lov til at få en klarhed igennem. 

Pris

ASUS ROG Delta S har et prisskilt på 1099,- DKK, hvilket er en lidt mere spiselig pris, end blandt andet ASUS ROG Delta S Animate, som vi også har haft til test. 

Delta over-ear lightweight ASUS headset ESS9281 gaming ROG S multiplatform.png

Konklusion

Vi er nået til ende på testen af ROG Delta S. Headsettet holder sit lidt anderledes design som resten af Delta serien, det samme er gældende for den komfort headsettet kommer med, selvom det godt kan gå hen at blive en smagssag. 

Hvis du har læst testen af ROG Delta S Animate, kan jeg referere til den omkring lyden. For der er ikke sket noget nyt. De to headsets gør brug af samme teknik, hvor det handler om teknikken omkring om det skal være en Matrix eller RGB. Det gør at Delta S kommer med en ”sikker” lyd både til musikken og spil. Det er altså ikke et headset, hvor jeg bliver blæst bagover, og får alle de små detaljer med i lyden. 

ROG Delta S er et headset, som kan bruges på flere platforme, hvor du med hjælp fra enten den fastmonteret USB-C kan tilslutte den, til enheder med samme indgang, eller du kan forlænge ledningen og bruge USB-A til blandt andet computeren eller de konsoller som bruger den indgang, det gør også du ikke behøver investere i flere forskellige headsets til alle dine enheder, men du kan nøjes med ét. 

I forhold til ROG Delta S Animate som havde en pris på 1800,- DKK, så er ROG Delta S lidt mere human i prisen, her kommer vi ned i 1099,- DKK, hvilket de fleste kan være med på. Selvom prisen er bedre, så vil jeg stadig mene den er for høj, i forhold til den lydkvalitet som man får. Her er der for mange om buddet, og også nogle som kommer med bedre lyd, til enten samme pris eller kun en mindre merpris. 

Det gør også jeg slutter testen af med at give en score på 8 ud af 10, hvor igen det handler om lyd kontra pris, som er den bærende faktor for at ROG Delta S, ikke bevæger sig ud fra mængden, men holder sig blandt dem, med et ”sikkert” headset, som ikke giver os det ekstra i hverken pris eller lyd. 

Godt

 • Mellem god lyd til både spil og musik
 • Lækkert design
 • USB-C kabel
 • Brugervenlig software
 • Komfort
 • Vægt
 • Forlængelse af ledning

Knap så godt

 • Lyd kontra pris

Score: 8

ESS9281 headset over-ear S ASUS Delta gaming lightweight multiplatform ROG.JPEG


Vores partnere