Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet på SharkGaming’s hjemmeside.
Specifikationer på Shark Receptor H70 Wireless
Det er naturligvis den trådløse del som er central ved dette headset. Der er også mulighed for udskiftelige ørepuder og en forventet rækkevidde på op til 10 meter.
Vi har tidligere set nærmere på H70 varianten som kommer med kabel hvis man foretrækker dette eller har et mindre budget. Læs vores test af det headset her.
Rundt om Shark Receptor H70 Wireless
Med i kassen har vi selvfølgelig selve headsettet, en pose til opbevaring, ekstra puder i læder, USB-A til USB-C kabel, Jackstik kabel og en dongle.
Shark Receptor H70 Wireless er helt i sort, og har et meget neutralt design, som ikke adskiller sig fra mange andre headsets. På selve bøjlen har vi fast kunstlæder, fyldt med noget blødt skum, hvor den ene side også har teksten H70-WL i hvid skrift.
Kopperne er i den lille ende på størrelsen, hvor folk med større øre, måske godt kan opleve at have lidt problemer. De monterede kopper er i meget blødt stof. De kan nemt skiftes over til de ekstra medfølgende kunstlæder, da de er sat på med et klik system.
På venstre kop er det muligt at justere lydstyrken, samt mute mikrofonen. Udover det har vi tænd og sluk knappen, samt USB-C indgang til at oplade headsettet.
Mikrofonen kommer med støjreduktion og kan aktiveres via deres software.
Software
Det er ikke fordi softwaren giver mange indstillingsmuligheder. Vi har mulighed for at vælge to profiler, med gaming og music. Udover det har vi den sidste som giver mulighed for at aktivere ENC – Environmental Noise Cancelation.
Testen – Lyden, brugen og komfort
Vi går nu i gang med testen af Shark Receptor H70 Wireless. Vi skal både høre lidt musik, skyde nogle terrorister og i det hele taget mærke hvordan komforten er.
Hvis vi starter med selve komforten, så har jeg det lidt blandet med Shark Receptor H70 Wireless, headsettet vejer ikke meget, og på den måde har det en god komfort, men selv med stofpuderne, bliver headsettet hurtig varmt, hvilken går lidt imod komforten over længere tids brug.
Går vi videre vil lyden, starter vi med musikken. Her formår H70 Wireless ikke at imponere. Den kan sagtens spille musikken fint, men selve lyden føles mudret, og det blev hurtig en kedelig oplevelse, hvor nuancerne i musikken ikke fik lov til at komme til live. Testen blev foretaget med softwaren aktiveret på musik profilen, for at udnytte at kunne afspille musikken i stereo.
Går vi videre til gaming oplevelsen. Så fortsatte den kedelig oplevelse også her. Selve headsettet kan sagtens fungere til gaming, og vi kommer også lidt under det ved konklusionen. Men det føltes som om lyden ved eksplosioner blev holdt tilbage, og selvom jeg kunne hører fjenden i nærheden, så følte jeg ikke lyden gav mig en retning eller afstand hvor tæt de var. Hvor det forvirrede mere end det hjalp mig.
Pris
Shark Receptor H70 Wireless fra SharkGaming har et prisskilt på 999,- DKK, hvor den under testen var på tilbud til 499,- DKK.
Ønsker du at læse mere omkring Shark Receptor H70 Wireless fra SharkGaming, kan du klikke på banneret ovenover.
Konklusion
Jeg har nu haft muligheden for at teste flere forskellige produkter igennem fra SharkGaming. Kigger vi på Shark Receptor H70 Wireless, så er der ikke stor forskel på udseende fra den til den almindelig kablet udgave. Designet er neutralt sort, hvilket ikke behøver være en dårlig ting, komforten er meget lig den samme, hvilket også gør det behageligt at sidde med i længere tid, selvom puderne godt kan føles lidt varme over længere tids brug.
Kigger vi derimod på lyden, så føler jeg ikke Shark Receptor H70 Wireless kommer helt i mål, hverken når der høres musik eller under spil. I musikken oplevede jeg lyden føltes mudret og manglede en masse toner og detaljer, og under spil, så oplevede jeg igen følelsen af lyden blev begrænset og skabte mere forvirring fremfor at hjælpe med en god oplevelse af spillet.
Softwaren er måske en smule begrænset, i forhold til andre mærker, men alligevel gav den de nødvendige muligheder for at indstille headsettet, med blandt andet equalizer og noise cancellation.
Normal pris er 999,- DKK, hvor den var på tilbud til 499,- DKK under testen. Kigger vi på normalprisen er den alt for høj i forhold til det du får for pengene. Antager vi de 500 kroner fortsætter, begynder prisen at være mere passende, men det gør også den kommer i konkurrence mod headsets med kabel, som udfordre den en del på lyden, hvor fordelen her handler om et billigt trådløst headset.
Vi ender med en score på 6 ud 10 til Shark Receptor H70 Wireless. Lyden i et headset er alfa omega, og ved at headsettet ikke formår at skabe en dybde hverken på musik eller spil, så kræver det lidt finpudsning fra SharkGaming før headsettet er klar til at udfordre de andre mærker på markedet.
Godt
Knap så godt
Score: 6