Lamzu Atlantis

Lamzu_Atlantis_side_view_2
Lamzu er et helt nyt kinesisk brand, som ifølge dem selv er sammensat af en gruppe entusiaster, som blandt andet inkluderer passionerede FPS gamers og ingeniører med mere end tyve års erfaring indenfor hardware. Vi tager et kig på deres Atlantis mus og der hvad alt den erfaring bringer med til bordet.

Holdet påstår selv at have nogle unikke idéer indenfor produktdesign og har nu valgt at gå sammen om at skabe et nyt brand, der blandt andet vil prøve nye måder at designe produkter på. Indtil videre fokuserer Lamzu kun på trådløse gaming mus, og Lamzu Atlantis er deres første og pt. eneste produkt, men allerede i starten af 2023 skulle de være klar med en mini udgave af samme mus.

Specifikationer

Som sædvanlig starter vi med specifikationerne, som i følge Lamzu selv er følgende:

  • Pixart 3395 sensor
  • TTC Gold encoder (scroll wheel)
  • Huano blue shell pink dot 80m switches
  • 55 g
  • 123 x 66 x 38 mm
  • 1000 Hz wired/wireless
  • Op til 70 timers batteritid

Alt i alt fine specifikationer for et helt nyt produkt.

En tur rundt om Lamzu Atlantis

Lamzu Atlantis kommer i den lækreste indpakning, jeg har modtaget en mus i. Der er virkelig tænkt over detaljerne, og der følger endda en lille stofpose med, så man kan beskytte musen under transport, eller bare lade tilbehøret blive i den.

Lamzu_Atlantis_packaing_outside.JPEG

Lamzu_Atlantis_packaing_inside_1.JPEG

Mus og tilbehør er virkelig lækkert præsenteret, når man åbner lågerne til, hvad man næsten kan betegne som en gaveæske.

Lamzu_Atlantis_packaing_inside_2.JPEG

Lamzu leverer et imponerende sæt tilbehør med. Lamzu Atlantis leveres med100 % PTFE skates, men eftersom jeg modtog en af de første tusind, fik jeg også et sæt glas skates med. Som en ekstra bonus, var der faktisk også et ekstra sæt PTFE skates med, så man nemt kan skifte tilbage til PTFE, hvis hærdet glas ikke er ens kop the.

Lamzu_Atlantis_with_accessories.JPEG

Lamzu siger selv at Atlantis er designet primært til claw grip og hybrid palm grip. De har hentet kraftig inspiration fra Endgame Gear XM1 formen uden at kopierere den. Det giver god mening, da XM1 af mange betragtes som en af de bedste claw grip mus, der nogensinde er lavet. Lamzu Atlantis minder meget om, men det højeste punkt på musen ligger længere fremme og dermed tættere på midten end det gør på XM1 og bagenden er heller ikke helt så bred. Dog kan man tydeligt mærke at formen er inspireret af XM1.

Lamzu_Atlantis_vs_XM1r_hump.JPEG

Imponerende nok er det lykkedes Lamzu at få musen ned på 55 gram uden at fylde den med huller. Dog har de lavet udskæringer i bunden af musen, som så til gengæld nok er den flotteste bund jeg nogensinde har set på en mus. I det hele taget er Lamzu Atlantis en flot mus og fås i flere fede farver. Jeg har fået den første udgave i hvid med turkis tommelfinger, men den fås både i grøn, lyserød, lyseblå (med pink tommelfingerknapper og musehjul) og helt sort, hvis man er mere traditionel.

Lamzu_Atlantis_side_view.JPEG

Lamzu Atlantis er så vidt jeg har kunne finde ud af hverken malet eller coatet og den fås dermed også kun i en mat version. Overfladen har rigtig godt grip og selv efter at have brugt musen som min main i 1-2 måneder, er der ingen misfarvninger at se, så umiddelbart har Lamzu gjort et rigtig godt materialevalg.


Software

Lamzu_Atlantis_driver_keybinds.png

Atlantis kommer med meget simpel driver interface, som i sin simplicitet lidt gør nogle af de større producenter til skamme. Interfacet er let overskuelig, funktionerne er lette at finde rundt i og man kan endda optage macroer, hvis man skulle være tilbøjelig til det.

Lamzu_Atlantis_driver_macros.png

Profilerne gemmes direkte på musen og der er intet krav om hverken at installere driveren eller have den kørende i baggrunden for at musen fungerer. Det er muligt at indstille debounce på knapperne, vælge hvor mange DPI niveauer man vil bruge og DPI for hvert niveau, og samtidig kan man både vælge Polling Rate og LOD.

Lamzu_Atlantis_driver_settings.png

Designet på driveren er på ingen måde prangende eller flot, måske tværtimod, men den byder på de funktioner man måtte forvente af en musedriver, hverken mere eller mindre. Dog afslører driveren at Lamzu ikke har designet alt fra bunden op, hvilket giver god mening. Lamzu Atlantis bruger Compax MCU og det gør flere andre nyere trådløse mus med 3395 sensoren, såsom Pulsar X2/X2 mini også.

Test

Jeg har som tidligere nævnt brugt Lamzu Atlantis som min primære gaming mus siden den dag jeg pakkede den ud. Det giver naturligvis god mening, at jeg er virkelig glad for formen, eftersom min primære mus indtil da var Endgame Gear XM1r, som Lamzu Atlantis jo er kraftigt indspireret af.

Lamzu_Atlantis_vs_XM1r_front.JPEG

Da jeg tog Lamzu Atlantis i hånden første gang, føltes det helt naturligt og næsten som at have min XM1r i hånden, selvom jeg ved nærmere undersøgelse og eftertanke holder en smule anderledes på den og dermed har den en lidt anden kontakt med min hånd. Eller måske er det omvendt.

Lamzu_Atlantis_vs_XM1r_top_angled.JPEG

Pixart 3395 er en topmoderne sensor og jeg har ikke oplevet nogen som helst performance problemer med Lamzu Atlantis. De primære knapper er lette at aktuere, uanset hvor på knappen man trykker, de giver god feedback og har praktisk talt ikke noget post- eller pretravel, hvis overhovedet. Musehjulet er let, med klart definerede trin og er et af de bedre, jeg har prøvet på en gaming mus, især en letvægtsmus. Tommelfingerknapperne er også i den bedre ende af gaming-/letvægtsspektret, men naturligvis ikke på niveau med en high end produktivitetsmus. De er dog absolut godkendt på en gaming mus.

Lamzu_Atlantis_vs_XM1r_rear.JPEG

Lamzu Atlantis vejer som sagt kun 55 gram, hvilket ikke er den letteste gaming mus på markedet, men den er dog stadig 5 gram lettere end Logitech G Pro X Superligt, som efterhånden må betragtes som benchmark-musen for letvægts gaming mus. Forskellen lyder ikke af meget, men eftersom Lamzu Atlantis er større og har en eminent vægtfordeling, føles forskellen faktisk større.

Lamzu_Atlantis_vs_XM1r_top_view.JPEG

Lamzu lover op til 70 timers batteritid, og det passer meget godt med hvor ofte jeg selv har måtte lade musen. Den lille LED indikator på toppen af musen lyser rødt allerede ved 25 %, så man får rigelig med varsel til at lade op, så selvom jeg naturligvis også har testet musen i wired mode, har jeg på intet tidspunkt været tvunget til at spille med musen i wired mode. Det er jeg som sådan glad for, eftersom man jo helst vil bruge en trådløs mus i wireless mode, men der er faktisk en downside til den fantastiske vægtfordeling som Lamzu Atlantis har, og det er, at man til trods for et virkelig blødt og let kabel, kan mærke vægten fra USB-C stikket, når det sidder i enden af musen. Til gengæld, så har Lamzu valgt at vinkle kablet opad fra USB-C stikket, så hvis man endelig er nødt til at bruge musen i wired mode, mærker man så lidt til ledningen som muligt. Det er udelukkende den lave vægt og gode vægtfordeling, der gør at man mærker ledningen, når man spiller.

Lamzu_Atlantis_side_view_4.JPEG

De PTFE skates, som Lamzu Atlantis leveres med er efter min mening fuldt ud på niveau med de bedste aftermarket PTFE skates og jeg har på intet tidspunkt haft lyst til at skifte til Corepads eller lignende, som ellers er noget jeg ofte gør. Lamzu Atlantis med PTFE skates giver en god blanding af kontrol og uhindret bevægelse.

Lamzu_Atlantis_glass_skates.JPEG

Jeg var naturligvis også nødt til at prøve de flotte glas skates, som Lamzu havde inkluderet, for jeg har længe været nysgerrig på glas skates. Det blev dog meget hurtigt klart for mig, at de giver alt for lidt kontrol til min smag. Jeg testede begge skates, både på min Artisan Hayate Otsu Xsoft og på en helt standard Steelseries Qck musemåtte. De to ligger ikke bare i hver sin klasse, men også meget langt fra hinanden, når det kommer til speed vs. control overflade. Med standard skates, var der en klar forskel mellem de to musemåtter, men da jeg monterede glas skates på Lamzu Atlantis, forsvandt den forskel nærmest som dug for solen. Dog har Hayate Otsu en klar fordel, da Xsoft basen giver mulighed for at trykke musen, fingerene eller håndroden ned i musemåtten for at skabe mere kontrol, men udover det, kunne jeg ikke mærke forskel i hverken glide eller kontrol mellem de to måtter. Det var fedt at prøve, men jeg var også rigtig glad for at kunne skifte tilbage til PTFE skates uden større bøvl. Faktisk kunne jeg genbrug de skates musen kom med, hvilket eller ikke plejer at være tilfældet, da de oftest enten deformerer eller mister limen, når man piller dem af. Ingen af delene skete med Lamzu Atlantis skates, hverken PTFE eller glas. Spiller man primært tracking heavy spil eller er man bare ude efter så lidt friktion som muligt, så er glas skates dog et virkelig interessant alternativ til PTFE.

Pris

Lamzu Atlantis forhandles udelukkende gennem MaxGaming i EU og de har den på lager i alle farver til 799 DKK. Det er faktisk en virkelig god pris, når man tager i betragtning hvad Lamzu Atlantis byder på. Især når der pt. ikke findes lignende mus i den størrelse.

Tilbehøret og indpakningen er også i topklasse, og ikke nødvendigvis noget man kan forvente i prisklassen.

Konklusion

Lamzu Atlantis er en forholdsvis stor letvægtsmus og vil nok være en velkommen mulighed for dem, der synes at de fleste lette gaming mus efterhånden også er blevet for små. Indtil Endgame Gear er klar med deres trådløse XM2w, er der ikke særlig mange medium til large claw grip mus på markedet.

Lamzu har efter min mening ramt fuldstændig plet med deres første produkt. Musen har en klart defineret målgruppe, qua form og størrelse, og performance er helt i top. Jeg er oprigtigt imponeret.

Godt:

  • Lav vægt, især i forhold til størrelse
  • Eminent vægtfordeling gør at musen føles endnu lettere
  • Ingen huller i topskallen
  • Topklasse primær knapper
  • 100 % PTFE skates på niveau med de bedste aftermarket skates
  • Simpel og funktionel software
  • God batteritid
  • Blødt og fleksibelt USB-C kabel
  • Godt udvalg af farver

Skidt:

  • Jeg fik den ikke også i grøn

Vores partnere