TEST: Corsair M65 RGB Ultra Wireless

Corsair M65 RGB Ultra Wireless
Corsair har efterhånden et ret omfattende udvalg af mus og tilbehør i deres udvalg. I dag skal vi se på en ny mus i udvalget når vi tager et kig på deres M65 RGB Ultra Wireless. Ud over at være trådløs kommer den også med en række andre features som en 26.000 DPI Marksman Optical Sensor og muligheden for op til 2000 Hz polling rate.

Specifikationer og features

Hvis vi starter med at se på listen af features, så lister Corsair dem selv som følgende: 


  • Sensor: CORSAIR MARKSMAN, 26,000 DPI with 1 DPI resolution steps, 650 IPS tracking, up to 50G acceleration
  • Wireless Connectivity:Hyper-fast, sub-1ms 2.4GHz SLIPSTREAM CORSAIR WIRELESS TECHNOLOGY, Bluetooth® 4.2 + LE
  • Programmable Buttons: 8
  • Onboard Profiles: 1
  • Backlight: 1-Zone RGB
  • USB Report Rate: Up to 2,000Hz hyper-polling
  • Battery Charging: Charges via USB to computer
  • Battery Type: Built-in lithium-polymer, rechargeable
  • Battery Life: 2.4GHz SLIPSTREAM WIRELESS: Up to 90hrs w/out backlighting Bluetooth: Up to 120hrs w/out backlighting
  • Color: Black
  • Mouse Feet: 100% PTFE
  • Wired Connectivity: USB 2.0 Type-A (Type-C to Type-A cable)
  • Cable: 1.8m
  • Software: iCUE
  • Dimensions: 117.0mm(L) x 77.0mm(W) x 39.0mm(H)
  • Weight (w/o cable and accessories): 110g / 0.24lbs


Design - En tur omkring M65 RGB Ultra

M65 musen er lavet i et tofarvet design, selv om den er listet som sort. Sort er også den overvejende farve, men det er suppleret af sølvfarvet aluminium, som udgør bunden og en del af siderne på musen. Det er med til at give et råt lidt industrielt look til musen. 

Toppen og siderne er matsorte med en behagelig blød gummioverflade, som er behagelig at røre ved. Siderne, hvor man har fat, er dog lavet med et mønster bestående fra trekanter. Det danner en tekstureret overflade, som er med til at sikre et bedre greb. Det samme mønster går i igen i en mindre version på scrollhjulet, så der er god sammenhæng i looket. 

Side tekstur - Corsair M65.jpg

Der er to mindre lys zoner på musen. Den første er en LED indikator imellem DPI knapperne på toppen. Den kan bruges til at angive, hvilken profil eller DPI indstilling man bruger. Endeligt er der bagerst på musen et Corsair logo med RGB belysning. 

Musen er udstyret med i alt otte knapper, som alle sammen er programmerbare via iCue softwaren fra Corsair. Højre og venstreknapperne er med Corsairs Quickstrike knapper. De bruger optiske kontakter for at sikre, at der er mindst mulig forsinkelse mellem klikkene. Samtidigt er de også rated til betydeligt flere klik end de typiske mekaniske knapper, som har flere bevægelige dele. 

Der er på toppen også scrollhjulet, som også har en klikfunktion. Under den er der yderligere to knapper, der som standard bruges til at skifte DPI indstillingerne. Derudover er der på venstre side tre knapper hvor den ene er en “sniper button”, der nedsætter DPI indstillingen når der er behov for præcision. Alle knapperne kan dog gives andre funktioner, helt som man lyster, via iCue software som vi ser på senere. 

Scroll wheel - Corsair M65 RGB Ultra Wireless.jpg

På fronten af musen har vi et USB C stik, som kan bruges til opladning af musen eller til at forbinde musen, hvis man ønsker en kablet forbindelse. Hvis man foretrækker sin mus med kabel, så laver Corsair dog også en version af M65 musen, som er født med kabel. Den er tilmed betydeligt billigere end den trådløse version. 

Ser vi på undersiden af musen, kan vi se de tre PTFE fødder, som skal sikre et godt glid på bordet eller musemåtten. Der er også en sliderknap, hvor vi kan vælge imellem 2,4 GHz forbindelse via den medfølgende USB dongle eller Bluetooth forbindelse.

underside - gaming mus corsair M65 Ultra.jpg

Der er også tre pladser til små vægte, som kan bruges til at tilpasse vægten på musen mellem 110 og 128 gram. Det gør man med de medfølgende vægte som består af tre små aluminiums skruer, som hver vejer 1,5 gram hver. De kan yderligere suppleres med en til tre små vægte, som hver vejer 4,5 gram

vaegte til tilpasning M65 RGB Ultra.jpg

Det er selvfølgeligt også på bunden af vi kan se den Corsair Marksman 26.000 DPI optiske sensor, som er hjertet i M65 Ultra musen. Den er udviklet i samarbejde med Pixart. Via iCue er det muligt at tilpasse DPI indstillingerne fra 100 op til 26.000 i trin af 1 DPI. Så der er altså mulighed for at finindstille tingene nøjagtigt som du har lyst til.


Software: iCue

Corsairs iCue software er det sted, hvor softwarestyringen af alle deres enheder befinder sig. Corsair har, som en af de eneste producenter på markedet, samlet alt styring af alt fra deres RGB belysning over blæsere, AIO pumper eller custom vandkøling til tastatur og mus i et stykke samlet software. 

Det betyder, at man hurtigt har overblik over samtlige Corsair iCue enheder man har tilsluttet dit system. Herfra er det så muligt at tilpasse og koordinere enhederne. 

iCue front page.jpg

Det er nemlig muligt at opsætte alle sine enheder, så de kan være bundet op på de samme profiler. Så hvis du fx har en profil til dit yndlingsspil, så kan du automatisk via iCue skifte indstillinger på tastatur, mus, køleprofil og RGB lyset, når spillet starter, hvis de er kompatible med iCue.

I forhold til M65 RGB Ultra musen, er der utroligt varierede muligheder for tilpasning af stort set alle indstillinger på musen. Samtlige af de otte knapper kan indstilles som man har lyst til. De kan ændres til forskellige windows eller tastatur funktioner eller endda macro funktioner, som du også selv kan opsætte og tilpasse.

DPI indstillingerne kan laves i fem forskellige trin, og kan som nævnt tidligere tilpasses fra 100 op til 26.000 i trin af 1 DPI.

iCue M65 Key Assignment.jpg

I det hele taget er det en utrolig stærk software oplevelse med iCue. Desuden er det en lækker detalje, at alle Corsairs produkter er samlet et sted. Så hvis man har andre enheder end M65 musen, er det hele at finde et sted. 


Tilt gestures

En anden feature, som er lidt specielt med M65 RGB Ultra musen, er Tilt Gestures. Kort fortalt betyder det, at musen har et indbygget gyroskop, som kan måle hældningen på musen. Den er blevet tilføjet, så man kan tilføje funktioner der udløses når man tilter musen. Det an gøres på fire akser med frem, tilbage, højre og venstre.  

Via iCue kan man slå denne funktion til og sætte den op til at udløse helt de samme funktioner, som man har mulighed for på de almindelige knapper på musen. Via iCue er det også muligt at angive, hvor meget musen skal vippes før den registrerer det som en Tilt Gesture. 

iCue M65 Tilt Gestures.jpg

Det er en smart og hurtigt måde at indbygge mere funktionalitet i musen, uden at skulle dække den med knapper. Jeg satte for eksempel musen op med genveje til nogen af mine mest brugte programmer, som kunne startes op blot ved at tilte musen. 

Det kræver lige lidt tilvænning at huske på, at funktionen er der, men når man får har fået lært det fungerer det uden problemer. 


Test

Jeg har brugt M65 RGB Ultra Wireless fra Corsair over et par dage til både almindeligt desktop brug og et par intense gaming sessioner. 

Det er en meget personlig sag, hvad man foretrækker i en mus. Personligt foretrækker jeg, som udgangspunkt, en let mus og M65 RGB Ultra er i den tunge ende, selv uden de ekstra vægte indsat. Det er dog ikke en ting som jeg vil se som et minus, da der er andre som foretrækker en tungere mus end jeg personligt gør. 

Jeg kunne sagtens se bort fra den højere vægt end jeg er vant til, så det var ikke afgørende for min tid med musen. Generelt set har det været en fornøjelse at bruge M65 musen, og jeg har ikke oplevet nogen problemer undervejs. 

Metaldele - M65 Mus.jpg

Corsairs trådløse Slipstream protokol fungerer upåklageligt, og selv under hurtige kampe i Call of Duty oplevede jeg ikke, at det var en ulempe at være trådløs med musen. Faktisk havde jeg den måske bedste multiplayer kamp jeg har haft i Call of Duty, mens jeg brugte M65, så allerede der varmer den lidt mit hjerte. 

Det har dog nok været mere tilfældigt end noget andet, men alligevel rart at have med. Jeg er vild med Corsairs tilgang til software, og iCue giver mig mulighed for at tilpasse og indstille alle de ting, som jeg gerne vil have adgang til. Det kan måske virke en anelse uoverskueligt første gang man bruger iCue. En stor del af det bunder dog i, at der netop er så mange muligheder at sætte sig ind i. Når først man har lært at finde vej i iCue, så er det dog efter min mening et stykke lækker software. 

Slipstream USB dongle - Corsair M65 RGB Ultra.jpg

Corsair angiver selv batteritiden til at være op til 90 timer, alt efter hvordan man indstiller lyset på musen. Jeg har under min test ikke haft grund til at tro, at den ikke kan leve op til de tal. Selv efter et par dages brug er der fortsat masser strøm på M65 musen. 


Pris

M65 RGB Ultra Wireless lander med en pris på lige under 1000 kr., så der er bestemt en af de lidt dyrere drenge i klassen. Det er naturligvis ting som de optiske kontakter, en god sensor og den trådløse feature, der driver prisen op. Corsair har også en version af M65 RGB Ultra med kabel og den koster omkring 600 kr.  

Der er masser af gode gaming mus, som er betydeligt billigere derude. Når det er sagt, så er musen her dog i mange tilfælde også udstyret med betydeligt bedre specifikationer end mange af dem. Om det så er specifikationer, som betyder at det bliver prisen værd for den enkelte, er svært at svare på. 

Hvis vi sammenligner med andre sammenlignelige mus på markedet i denne prisklass,e som for eksempel de trådløse high end gaming mus fra Razer, Logitech eller SteelSeries, så er det dog i dette prisleje som vi befinder sig. 

RGB led lys - M65 Ultra gaming mus.jpg

Det koster at have de nyeste features sammen med hurtige og præcise knapper og en skarp sensor, hvis det også skal være trådløst. 

Det ville have været rart at se en ladestand eller andet i pakken også, men i stedet får vi andre måske lidt mere praktiske features, som vægten der kan tilpasses eller Tilt Gestures. Overordnet set er M65 en solid, men dyr mus, så den er beregnet til den kræsne bruger. 


Konklusion

Selv om M65 RGB Ultra Wireless er en god del tungere end jeg ville foretrække, så har det været en fornøjelse at have den på besøg. Den yder super solidt og kommer med et hav af tilpasningsmuligheder fysisk såvel som igennem software.

Prisen er måske lidt krads for mange at sluge, men den gode og solide liste af features sammen med trådløs forbindelse og solid batteritid betyder, at der skal flere penge op af lommen. Sammenligner vi med andre lignende mus på markedet lander den med en sammenlignelig pris. 

Musen er henvendt til den kræsne bruger, som foretrækker en mus til den lidt tunge side. Hvis man er den type, så vil man uden tvivl blive glad for M65 RGB Ultra Wireless fra Corsair. Alternativt kan man få alle de samme features men med et kabel, til omkring halvdelen af prisen. 



Godt.

  • Upåklagelig trådløs forbindelse
  • Tilt Gestures
  • God batteritid
  • Software med masser af tilpasning


Skidt: 

  • Prisen kan kradse lidt


Vores partnere