AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-02-16 10:46:00

EpicGear ZorA IR LED FPS Gaming Mouse


EpicGear er tilbage hos Tweak.dk. Denne gang er det deres optiske mus ZorA, vi skal kigge på. Der er tale om en lækker FPS mus med de features, man nu har behov for for at kunne skyde en masse banditter. Læs anmeldelsen her.

Så er det blevet tid til at se på en mus fra EpicGear. Musen hedder ZorA og har måske ikke den største følsomhed, da den er på 3500 DPI fra sin infrarøde sensor. Men udover det har den vægtsystem, lækkert lys og nogle seje features. Altsammen noget jeg gennemgår her nedenfor.

 

EpicGear logo

 

Lad os se på kassen og indholdet:

 

Kassen har fine dekorationer og specifikationer på ydersiden. Man kan åbne kassen og se selve produktet inde i kassen. Der følger en hurtigvejledning med på flere forskellige sprog. Det er det. Man får hvad man betaler for her og ikke nogle ekstra ting i kassen. Nemt og ligetil.

 

 

Flere detaljer:

 

På toppen af musen har vi, udover scrollhjulet, også et par knapper og nogle lysstriber. Lysstriberne viser hvor høj DPI level, man har valgt, og den ene knap er typisk DPI-vælger og den anden er Profilvælger. Musen kan have 5 profiler i sin hukommelse, så man ikke er nødt til at installere softwaren, hvis man skal på netcafé eller spille hos en ven.

 

 

Siderne har lækker gummioverflade, så man har et godt greb om musen. På venstre side af musen er de to obligatoriske tommelfingerknapper. Disse kan man programmere, som man vil. Faktisk kan man programmere 6 ud af de 7 knapper på musen. Profilomskifteren er fast.

 

 

Under musen har vi hullet til sensoren, en mærkat med diverse oplysninger og et par gode PTFE glidepuder. Glidepuderne sikrer, at musen glider let hen over de fleste overflader. I enden af det 1,8 meter lange stofkabel finder vi et kraftigt guldbelagt USB-stik, som sikrer en god forbindelse hver gang. Det skal nævnes, at det stofkabel EpicGear har valgt at bruge, er super blødt. Ofte oplever man, at stofkablerne er stive og svære at rette ud. Det gælder ikke dette; det er blødt og retter ud som et almindeligt gummikabel.

 

 

Special features: 

 

Musen har et par special features, som man kan ændre løbende.

Den ene er en såkaldt Lock-down funktion. Når man holder DPI-omskifteren inde i 3 sekunder, så låser man simpelthen DPI- og profilknappen. Så kan man ikke skifte på dem, før man låser dem op igen. Det er super smart, så man ikke kommer til at skifte noget i kampens hede.

Den anden feature er vægtsystemet. Bagkappen er magnetisk og nem at pille af. Under kappen findes der 4 vægte af 5 gram stykket. Så her kan man justere vægten på musen fra 110 til 130 gram. 

 

 

Software:

 

Softwaren giver en masse muligheder for at justere de tekniske detaljer. Man kan også justere lyset en lille smule, men det er ikke meget. Man kan vælge om lyset skal være tændt eller slukket, og så kan man vælge om scrollhjulet skal skifte imellem alle farver, være konstant profilfarve eller slukket.

Der er mulighed for at ligge makrofunktioner ind på musen. Dem kan man også nemt og hurtigt lave i programmet. Programmet skal ikke køre sammen med computreren, for at musen kan virke, da musen har indbygget hukommelse til profilerne.

 

 

Man har flere forskellige muligheder for at vælge både musefunktioner og spilfunktioner i indstillingerne for knapperne. Her er en hurtig oversigt over menuerne.

 

 

Testen:

 

I min testperiode har jeg både spillet spil (primært skydespil) og surfet og brugt musen til dagligdag.

 

I min tid som anmelder har jeg haft mange mus imellem hænderne, og til hverdag bruger jeg min trofaste Logitech G9 mus.

 

Komforten:

 

EpicGear ZorA passer perfekt i min hånd. Den ligger rigtig godt inde i hulningen, og knapperne passer til mine fingre. Jeg er ofte ude for, at tommelfingerknapperne ikke passer ud for min tommelfinger, men EpicGear har ramt rigtigt med denne mus. Musen er dog også beregnet til Palm eller Claw grip, hvor jeg selv bruger palm grip.

 

 

Lyset:

 

Lyset i musen er måske en smule kraftigt. Det kunne godt have været mere afdæmpet. Det kan godt være en smule irriterende om aftenen, når det bliver mørkt. Men udover det er det faktisk lækkert. Jeg kan specielt godt lide funktionen, hvor lyset i scrollhjulet skifter til profilfarven i nogle sekunder, før den skifter tilbage til farveskift igen, hvis man altså har valgt denne funktion. Så ved man lige hvilken profil, man kører med. Det er smart.

 

 

Videre til de tørre tal.


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte