Corsair Sabre PRO - Highend FPS/MOBA mus

FRONTBILLEDE_Corsair_Sabre_PRO
Vi skal kun tilbage til februar, hvor vi sidst så på en mus fra velkendte Corsair. Vi er nu i starten af april, og Corsair er klar med lanceringen af deres Sabre PRO og Sabre RGB PRO mus. Vi har at gøre med highend mus, som er lavet til FPS/MOBA gaming og byder på en række nye teknologier og features. Der kan blandt andet nævnes avanceret processering med deres AXON-chip, optisk PixArt sensor og Omron kontakter. Dette og meget mere ser vi nærmere på i testen her, så læn dig tilbage og læs med når vi gennemgår Sabre PRO musen fra Corsair!

Vanen tro, kravler vi ned i suppegryden med de faktuelle data på produktet.



Specifikationer og features

Som ved de fleste andre nyere produkter fra Corsair, skriver vi testen under NDA, hvilket betyder at produktet reelt set ikke er lanceret endnu, når vi leger med dem. Derfor måtte jeg naturligvis dykke ned i min reviewguide, for at finde lidt oplysninger på Sabre PRO musen til jer. Disse er listet op herunder, efterfulgt af to billeder der fortæller lidt om nogle af de features der tilbydes. For eksempel Corsairs QUICKSTRIKE knapper og den avancerede sensor fra PixArt:

  • Materialer: Mat eller højglans plastik
  • Farve: Sort
  • Design: Højre hånd
  • Sensormodel: PixArt PMW3392
  • Sensortype: Optisk
  • DPI-hastighed: 100 – 18.000 DPI (justeres med én DPI af gangen)
  • Antal knapper: 6 (inkl. DPI kontakt i bunden)
  • Knapper: Omron med QUICKSTRIKE teknologi (50 millioner tryk)
  • RGB-lys: Nej, kun på RGB-versionen af Sabre PRO
  • DPI-indikator: Ja, i bunden med RGB
  • Tilslutning: USB 2.0 Type-A
  • USB Report Rate: Op til 8000 Hz
  • Indbygget hukommelse: Ja
  • Glidere/fødder: 100% PTFE
  • OS support: Windows 10 og MacOS 10.15 eller højere
  • Kabellængde: 2.1 meter med let kabel
  • Dimensioner: 129 x 70 x 43 mm
  • Vægt: 74 gram

 2_features_sabre_pro_corsair_gaming_mus_ mouse_highend.jpg

3_quickstrike_kontakter_omron_corsair_gaming_mus_sabre_pro_mouse.jpg


Unboxing og en tur rundt om Corsair Sabre PRO

Med alt det tekniske bag os, kan vi nu vende blikket mod selve musen, eller rettere kassen den ankommer i. Vi har med de velkendte gule og sorte farver at gøre, og på fronten er der et billede af selve Sabre PRO musen, samt modelnavnet. Musen er desuden mærket med ”Champion Series” stemplet, som er en del af Corsairs professionelle line-up.

4_unboxing_kasse_front_gaming_mouse_corsair_mus_pwm_sensor.JPG

Bagsiden af kassen byder på et mere detaljeret overblik over nogle af de features som Sabre PRO byder på, samt et par mindre billeder øverst. Du kan sågar også bruge musen her til din Xbox One, hvis du skulle have lyst – dog uden software vel og mærke.

5_kasse_bagside_unboxing_corsair_gaming_mus_letvægt_sabre_pro.JPG

Indholdet i kassen er ganske simpelt, da der ud over selve musen blot er en lille stak papirer, og det er sådan set det. Der er en manual, nogle garantipapirer samt sikkerheds information – dokumenter som skal være der, men ingen nogensinde kigger på – right?

6_kasse_indhold_unboxing_corsair_mus_gaming_fps_moba_sabre_pro.JPG

Lad os smide papirerne tilbage i kassen, og vende blikket tilbage til Sabre PRO musen som er en sort affære. Overfladen på musen er matsort, både på top, sider, bagende og sågar også bunden.

7_gennemgang_overblik_sabre_pro_corsair_Gaming_mus.JPG

For tilslutning, finder vi naturligvis et normalt USB type-A stik i 2.0 versionen. Stikket er et solidt et af slagsen, og af den type Corsair efterhånden har brugt til en del af deres produkter. Værd at nævne er også at kablet på Sabre PRO er ret specielt – i hvert fald for Corsair. Vi har tidligere set disse kabler fra producenter som Razer, som er en mere ”løs” udgave af et stofkabel. Dette betyder at det er meget mere fleksibelt og ikke mindst væsentligt lettere end et typisk stofkabel. Mindre påvirkning fra kablet = mere præcision og modstand når musen bevæges hen over musemåtten.

8_usb_tilslutning_letvægts_design_kabel_mus_gaming_corsair.JPG

Med et billede set skråt oppe fra, kan vi se den matsorte og nærmest rug overfalde som Sabre PRO musen har. Sammen med den ergonomiske udformning har man et godt greb på musen, samtidig med at hånden falder naturligt ned over den. Dette, kombineret med vægten på blot 74 gram, gør Sabre PRO til en ret let mus, selvom den fysisk er til den lidt større side.

9_anonymt_ergonomisk_design_sabre_pro_corsair_gaming_mus.JPG

På den venstre side, finder vi to knapper med perfekt placering – i hvert fald for mit vedkommende. Det betyder at midten på de to knapper er direkte over tommelfingeren, så der let kan nås begge knapper, uden at man skal justere sit greb på musen. Feedback ved tryk er også rigtigt fornuftig.

10_knapper_venstre_side_programmerbare_corsair_gaming_sabre_pro.JPG

Den højre side byder modsat den venstre, ikke på alverden. Vi kan se lidt mere af den ergonomiske udformning, samt den mat sorte og rug overflade og det er mere eller mindre hvad der er værd at nævne på denne side.

11_ingen_knapper_højre_side_corsair_gaming_mus_mouse_highend.JPG

Højre og venstre klik knapperne på Sabre PRO er lidt specielle, modsat mange andre mus fra både Corsair og andre producenter for den sags skyld. Corsair selv, kalder deres nye teknologi for QUICKSTRIKE, hvilket kort fortalt går ud på at kontaktpunkterne på knapperne, hviler direkte på Omron kontakterne. På mange andre mus, er der lidt afstand mellem knap og kontakt, hvilket kan betyde at trykket er lidt ”forsinket” eller knap så præcist (noget de færreste normale mennesker kan mærke). Ikke desto mindre har Corsair elimineret dette, med deres QUICKSTRIKE teknologi, som sammen med Omron kontakterne, giver en levetid på minimum 50 millioner tryk, per knap.

12_quickstrike_knapper_omron_corsair_sabre_gaming_fps_moba_mus.JPG

Hjulet monteret i fronten af Sabre PRO, har en god størrelse og er belagt med gummi for at sikre et godt greb. Hvor at rul på hjulet er lidt til den løse side for min smag, er klik til gengæld spot on i min optik. Dette er naturligvis meget en smagssag, og jeg kan personligt godt lide at der er lidt modstand når man skal rulle på hjulet, for at give lidt mere præcision.

13_letvægts_hjul_hårdt_tryk_corsair_gaming_mus_mouse_gaming.JPG

Med bunden vendt i vejret på Sabre PRO, finder vi fire PTFE-fødder som skal sikre ubesværet glid på mere eller mindre alle overflader. Jeg undrer mig stadig over den dag i dag, hvad det aflange grå stykke på bunden af musen er?

14_undersiden_Teflon_fødder_maksimalt_glid_74_gram_corsair_sabre_pro.JPG

I midten af det hele, finder vi naturligvis PixArt PMW3392 sensoren, som er en optisk en af slagsen, og i stand til at køre med op til imponerende 18.000 DPI. Men hvad der næsten er endnu mere imponerende, er at der sammen med Corsairs AXON-chip også tilbydes en report rate på op til 8000 Hz (!), hvor normale mus ofte maksimalt kan køre med 1000 Hz.

15_pixart_pmw3392_sensor_18000_dpi_corsair_gaming_mus_sabre_pro.JPG

 

Softwaren – Corsair iCUE

Inden at vi skal se på hvordan Sabre PRO musen er at bruge og have i hænderne, skal vi lige igennem iCUE softwaren først. Hvis du ikke læste vores test af K65 RGB MINI tastaturet, var det ved det produkt at vi for første gang mødte det nye iCUE software, som både har fået en overhaling på funktionerne, men ikke mindst også designet. Når softwaren åbnes op, mødes vi af synet på billedet herunder, hvor du har et overblik over alle de understøttede enheder der måtte være tilsluttet din computer. I vores tilfælde, et Corsair tastatur, mus, headset, samt ASUS bundkort.

16_software_corsair_icue_sabre_pro_gaming_mus_fps_moba_mouse_light_weight_letvægt_1.jpg

Hvis vi klikker os ind på Sabre PRO musen, får vi billedet nedenfor frem. Her har vi et overblik over musen ude i højre side, hvor du kan vælge mellem tre billeder. I den venstre side finder vi fire menupunkter, som åbner op for lidt forskellige muligheder i Sabre PRO musen.

17_software_corsair_icue_sabre_pro_gaming_mus_fps_moba_mouse_light_weight_letvægt_2.jpg

Det første menupunkt kaldet ”Key Assignments” giver næsten sig selv, i hvert fald hvis man kan engelsk. Dette er stedet hvor du kan tilpasse hvilke funktioner knapperne på musen skal have. Det kan være det du ønsker en af knapperne på siden, skal åbne et bestemt program, skifte sang eller noget helt tredje. Alt dette er muligt i menuen i iCUE her.

18_software_corsair_icue_sabre_pro_gaming_mus_fps_moba_mouse_light_weight_letvægt_3.jpg

Menuen ”DPI” er stedet hvor du kan tilpasse hastighederne på den indbyggede highend PixArt PMW3392 sensor, som kan køre med helt op til 18.000 DPI. Der er fem hastighedsprofiler, du kan tilpasse individuelt, og alle kan indstilles med intervaller af én, så at du kan få det præcis som du vil have det. Du kan desuden også indstille hvilken farve LED indikator dioden under musen skal lyse, så at du kan holde styr på hvilke profiler/hastigheder der er hvad.

19_software_corsair_icue_sabre_pro_gaming_mus_fps_moba_mouse_light_weight_letvægt_4.jpg

”Surface Calibration” gør det muligt at lade PixArt PMW3392 sensoren i Sabre PRO skanne overfladen den skal arbejde på. Dette gøres ved at tage fat i markøren og køre i cirkulere bevægelser med en hvis hastighed, mens at overfladen skannes og optimeres til musen. Ved at gøre dette, er du sikker på at musen altid yder sit bedste, hvad end der skal spilles eller laves andet arbejde der kræver præcision.

20_software_corsair_icue_sabre_pro_gaming_mus_fps_moba_mouse_light_weight_letvægt_5.jpg

Det sidste menupunkt er naturligvis ”Device Settings”. Her kan du checke om der skulle være nogle firmwareopdateringer til musen, samt tilpasse om forskellige funktioner som Angle Snapping, Pointer Præcision og lignende skal være aktiveret. Det er også her du kan indstille polling raten på Sabre PRO, som standard er sat til de normale 1000 Hz, som vi har været vandt til at se på gamermus i noget tid efterhånden.

21_software_corsair_icue_sabre_pro_gaming_mus_fps_moba_mouse_light_weight_letvægt_6.jpg

På drop-down menuen, har du muligheder for at vælge 2000, 4000 og de famøse 8000 Hz også. Når hastigheden vælges, genstarter musen hurtigt, og du er køreklar – eller det vil sige ved alle andre hastigheder end 8000 Hz. Vælger du at aktivere dette på Sabre PRO, får du nemlig nedenstående pop-op frem, som spørger om du er sikker på du ønsker dette, da det vil kræve flere systemressourcer. Vælger du ”Select anyway” genstarter musen som ved de andre hastigheder, og du er klar til brug derefter med 8000 Hz aktiveret.

22_software_corsair_icue_sabre_pro_gaming_mus_fps_moba_mouse_light_weight_letvægt_7.jpg

Jeg har tilladt mig at indsætte et afsnit fra min reviewersguide til jer, der præcis fortæller hvad der kræves, eller rettere anbefales for at man kan gøre brug af de 8000 Hz som AXON-processeringen tilbyder. Det lyder således:

23_warning_corsair_axon_8000_hz_brug_corsair_sabre_pro.jpg

 

Testen – Brugen, Performance og Komfort

Vi er nu nået til det sidste afsnit inden konklusionen, og det er blevet tid til rent faktisk at bruge Sabre PRO musen. Normalvis vil jeg også indsætte en masse forskellige billeder af RGB-lyset i dette afsnit, men da der ikke rigtigt er noget af dette i Sabre PRO udgaven vi har modtaget, må i nøjes med nogle ret så kedelige billeder af bunden – det er det eneste sted der er RGB-lys at finde. Som nævnt kan disse farver tilpasses i iCUE softwaren, efter ønske, så man præcis ved hvad der er hvad. I mit tilfælde har jeg valgt at 400 DPI har den røde farve (gaming), mens at hvid er 1000 DPI som jeg typisk bruger på skrivebordet og normalt brug. Med det sagt, fik vi også fastlagt hvilke hastigheder jeg brugte til min test. I forhold til polling raten, så kommenterer jeg på dette lidt længere nede, lad os først knytte nogle ord til komforten.

Sabre PRO musen ligger rigtig godt og naturligt i hånden, og er perfekt til palm-greb, selv for folk med lidt større hænder. Formen er yderst ergonomisk, og godt udformet, hvis man vel og mærke bruger højre hånd til sin mus, da det er et no-go at smække Sabre PRO i den venstre hånd. Som allerede nævnt tidligere, er placeringen på frem/tilbage knapperne på siden, rigtig god og det samme gør sig gældende for deres feedback ved tryk. Hjulet er også stort set perfekt, når der trykkes på dette, og har et tilfredsstillende ”klik”. Dog syntes jeg personligt at rul er en anelse for løse, hvilket kan gøre at man mister lidt præcision, i forhold til et hjul der gik lidt strammere. Corsair har mus / har haft mus hvor hjulet var strammere end Sabre PRO, så jeg ved det kan lade sig gøre.

Et væsentligt punkt i forhold til komforten, er også den ret så lave vægt som Sabre PRO har, på blot 74 gram. Da alt unødvendigt, såsom RGB-lys, tusindvis af knapper og lignende er sparet væk, kan vægten holdes nede. Dette sammen med det ultra lette og bløde kabel, gør at denne mus flyver hen over musemåtten, samtidig med at der er høj nøjagtighed. Corsair har med Sabre PRO også lanceret deres QUICKSTRIKE teknologi, som gør at højre/venstre klik knapperne på toppen, er monteret præcist ovenpå Omron kontakterne nedenunder, uden noget mellemrum. Dette skulle betyde at knapperne er endnu hurtigere og mere præcise end andre modeller. Jeg havde en SteelSeries Rival 3 Wireless ved hånden, som jeg prøvede at sammenlignede dette med.

24_testen_komfort_sensor_corsair_sabre_pro_gaming_mus_pixart_sensor.JPG

Faktisk vil jeg give Corsair ret på deres påstand, da knapperne på Sabre PRO, virkede til at være en del hurtigere til at aktivere, i forhold til Rival 3 musen. Derudover var knapperne også mere tilfredsstillende at trykke på, og havde på ingen måde en lige så lang vandring. Ved highend gaming er det de små detaljer der tæller, og man skal have alle de fordele som man kan, hvilket jeg vil sige at Sabre PRO giver med QUICKSTRIKE knapperne. Apropos highend, så lad mig sidst men ikke mindst, knytte nogle ord til PixArt PMW3392 sensoren. Faktisk er der her ikke så meget at sige, andet end at den leverede præcis hvad jeg forventede af en sensor i denne klasse. Mulighed for vanvittige hastigheder, uhyre præcis og med mulighed for overflade skanning, er man sikker på altid at få det bedst mulige resultat.

AXON-chippen som Corsair har smidt i Sabre PRO og mere eller mindre alle deres seneste gamer produkter, er ret så imponerende, med de muligheder den åbner op for. Ikke nok med at den er kraftig, og har mulighed for at vilde indstillinger og presets kan gemmes direkte på produkterne, lukker den også op for hidtil usete hastigheder, når vi snakker polling rates og opdateringshastigheder. Den eneste anden mus jeg er bekendt med, som er i stand til at køre med 8000 Hz, er Razer med deres Viper Ultimate.

Mens at det måske kan diskuteres hvor vigtigt 8000 Hz eller sågar 4000 Hz er i et tastatur, med mindre det har optiske kontakter, er det noget lidt andet med en mus. Her er der uhyre vigtig information der skal sendes – her tænker jeg igen professionel gaming. Nu er jeg på ingen måde professionel gamer, men testede alligevel om jeg kunne mærke nogen forskel på 1000, 2000, 4000 og 8000 Hz, og for at sige det som det er – nej det kunne jeg ikke. Dette skal dog ikke ses som noget negativt, for med den rette person med musen i hånden, kan det uden tvivl være et spørgsmål om liv eller død (i spillet selvfølgelig). Med det sagt, er det blevet tid til at tage en kort snak om prisen nedenfor, og dernæst runde vores test af Sabre PRO musen fra Corsair af, med en konklusion.

25_komfort_performance_corsair_sabre_pro_gaming_mus_highend_pixart_axon.JPG

 

Pris

Sabre PRO kan i skrivende stund ikke findes hos nogle forhandlere, da vi stadig er under NDA (musen er ikke lanceret). Dog har vi fået oplyst en MSRP der hedder 59.99,- Euro, hvilket direkte omregnet, svarer til omkring 450,- DKK. Hvis denne pris også holder i Danmark, får man virkelig en solid gamermus med masser af highend kvaliteter – vel og mærke uden alt RGB-lyset, i hvert fald ikke hvis man vælger udgaven vi her har testet. Hvis vi medregner dansk moms, lander prisen på lige under 600,- DKK i stedet for, hvilket jeg stadig mener er fair for en mus som denne. Som nævnt findes der også en Sabre PRO (RGB) som byder på det velkendte Corsair lys-show. Highend sensor, solide knapper, lav vægt og lækkert kabel, Sabre PRO er godkendt til prisen.

Ønsker du alle detaljerne på Sabre PRO fra Corsair direkte, kan du give deres hjemmeside et besøg. Klik blot på banneret med deres logo nedenfor, og bliv sendt direkte til deres side i en ny fane.

Logo_Blk_Horizontal.png

 

Konklusion

Enden er nået – i hvert fald i vores test af Sabre PRO musen fra Corsair. Det er noget tid siden jeg sidst så på en mus fra Corsair, så at Sabre PRO blev min næste, gjorde bestemt ikke noget. Corsair har ramt plet på rigtig mange punkter med deres seneste udspil på musemarkedet. Vi har at gøre med en sand highend gamermus, som faktisk er til at betale sig fra, på trods af at den tilbyder en masse ny teknologi og fede features. Meget af dette, kan vi takke den nyudviklede AXON-processering for, som gør Sabre PRO vanvittig hurtig og med masser af indstillingsmuligheder i den opdaterede iCUE software.

PixArt PMW3392 sensoren som Corsair har valgt at bruge i Sabre PRO, gør det imponerende, hvad end du blot surfer rundt, skal lave præcist billedarbejde, eller flække skaller i FPS-spil selvfølgelig. Med hastigheder fra 100 – 18.000 DPI og mulighed for at justere med intervaller på ét, kan du få det præcis som du ønsker. Polling raten kan justeres helt nede fra 125 Hz (anbefales ikke), og op til vanvittige 8000 Hz for de mest hardcore gamere derude. Personligt kunne jeg ikke mærke forskel på hverken 1000, 2000, 4000 eller 8000 Hz, men jeg er på ingen måde professionel gamer heller – mere casual. Jeg har ofte sagt det, men gør det gerne igen. Det er bedre at have flere features end man har brug for, fremfor at mangle dem lige pludselig.

Komforten på Sabre PRO er også et punkt hvor Corsair har ramt plet i min optik. Formen er ergonomisk og hånden falder naturligt ned over musen. Knappernes placering og feedback er rigtig god, og især højre/venstre klik knapperne på toppen føles helt specielle og reagere hurtigere, end på tidligere mus fra Corsair, takket være deres QUICKSTRIKE teknologi, som altså fungerer i praksis. Vægten på blot 74 gram og det lange, men ultra bløde og lette 2.1 meter USB-kabel, gør det til en fornøjelse at have Sabre PRO i hånden, hvad end man foretager sig ved computeren.

Der findes også en Sabre PRO RGB-udgave, hvis du hører til dem der bare ikke kan få nok af lys i din computer og på skrivebordet. Vi har ikke fået prisen oplyst på denne, men jeg antager at den kommer med et lille prisbump i forhold til udgaven uden RGB som vi har testet her. Nu vi er ved prisen, så skulle prisen på Sabre PRO lande på omkring 450,- DKK umiddelbart, hvilket gør denne mus virkelig fed til prisen, også selvom vi pålægger 25% moms og prisen så lander på lige under 600,- DKK.

Med udgangspunkt i ovennævnte pris (450-600,- DKK) og alle de observeringer jeg har gjort mig i testperioden med Sabre PRO, lander vi på en samlet score der hedder 9/10 samt vores Great Product award. Vi har at gøre med en sand highend mus, i letvægts format. Der er god komfort med ergonomisk udformning, højt ydende PixArt PMW3392 sensor og AXON-chip. Derudover gør Corsair QUICKSTRIKE kontakterne en væsentlig forskel, sammen med det ultra lette og fleksible USB-kabel. Jeg er fan af Sabre PRO fra Corsair, og den får i den grad en anbefaling med herfra, på trods af de små negativer som er listet op nedenfor – over and out!

Godt

  • Imponerende ydelse overall (PixArt PMW3392)
  • AXON-processering med op til 8000 Hz polling rate
  • Højre/venstre klik er topklasse (Corsair QUICKSTRIKE)
  • Klik på hjulet har solid feedback
  • Forholdsvis lav vægt (74 gram)
  • Ultra let og blødt USB-kabel på 2.1 meter
  • Lækker komfort og god knapplacering på siden
  • Alt kan justeres via Corsair iCUE softwaren
  • Fås både med og uden RGB-lys
  • Pris vs. performance!

Knap så godt

  • Rul på hjulet er en anelse for løst (smagssag)
  • DPI-justering på bunden, knap bagved hjulet havde været bedre

Score: 9 + Great Product award

26_konklusion_corsair_sabre_pro_gaming_mus_highend_axon_pixart.JPG


Vores partnere