HyperX Pulsefire Haste: Test

HyperFlex Gaming Haste HyperX Wire 59G PMW3335 TTC Pulsefire Mouse
Det er ikke lang tid siden, at HyperX kom med på vognen og lavede en mus med honeycomb design. De kalder selv designet for ultra-light hex shell design. HyperX har valgt at følge den sikre opskrift, hvor udseendet godt kan minde om mange af deres konkurrenter, så vi skal selvfølgelig kigge nærmere, om de formår at udskille sig fra mængden og komme med noget andet på banen.


HyperFlex Haste Mouse 59G HyperX Pulsefire Wire TTC Gaming PMW3335.png

Inden vi skal kigge på Pulsefire Haste skal vi have kigget på specifikationer først. Jeg har været forbi HyperX's hjemmeside og fundet nogle oplysninger frem.


Specifikationer og features HyperX Pulsefire Haste 

  • 16,000 DPI PixArt PAW3335
  • Op til 450 IPS
  • 40 G acceleration 
  • TTC Golden Micro Dustproof Switch (60m kliks)
  • Seks knapper
  • 1 Onboard memory
  • Størrelse: 124.2 mm x 66.8 mm x 38.2 mm (LxBxH)
  • ABS Plastic
  • 1 RGB Zoner
  • 1.8m Hyperflex USB-kabel
  • Vægt: 59 gram uden kabel (80 gram med kabel)

Rundt om Pulsefire Haste

Pulsefire Haste kommer i en æske med hvidt og rødt tema, som kan ses på mange af deres produkter. Udover et billede af selve musen, kommer der informationer på fronten, hvor vi bliver informeret omkring den ultra lave vægt, som kun er på 59 gram. Vi kan også læse om deres HyperFlex kabel og deres valg af sensor som er en PixArt PAW3335. Da musen er kablet, kan jeg allerede nu undre mig over valget af sensor til denne mus. PAW3335 har features såsom at være mere strømbesparende, og da musen ikke er trådløs, giver dette ingen mening. Musen er kompatibel med både, PC, Xbox One og PS4.

Pulsefire TTC HyperX 59G PMW3335 HyperFlex Gaming Haste Mouse Wire.jpg

På bagsiden bliver vi mødt af et meget simpelt design, som næsten er helt hvidt. Der er tre billeder af musen, sammen med en liste af flere features som musen kommer med. Blandt andet bliver vi informeret omkring TTC Golden Micro Dustproof kontakter, Virgin-grade PTFE puder, seks programmerbare knapper og deres HyperFlex kabel. I bunden kan vi se hvad der følger med i æsken, hvilket leder os videre.

HyperX Wire Gaming Mouse HyperFlex Pulsefire 59G Haste TTC PMW3335.jpg

Vi har nu fået lagt tingene op på bordet. Udover Pulsefire Haste bliver vi forsynet med ekstra PTFE-puder og anti-slip tape, som kan sættes på musen for bedre greb. Udover det kommer der selvfølgelig også en quick start manual med, og en flyer omkring hvilke produkter HyperX kan levere.

59G Mouse Pulsefire HyperFlex Gaming PMW3335 HyperX Wire TTC Haste.jpg

Hernæst fjerner vi alle de ekstra ting, og kigger nærmere på musen. Musen er beregnet til højrehåndsbrugeren. På venstre side, har vi nemlig to knapper, som stikker lidt ud fra selve musen. Nede i hjørnet har HyperX valgt at få smidt deres logo på, som er det eneste sted som kan afsløre mærket på musen.

HyperX Wire HyperFlex Pulsefire TTC 59G PMW3335 Mouse Haste Gaming.jpg

Kigger vi på den anden side, kan vi dog se at musen har samme form. Men det er ikke muligt at ændre på knappernes placering. Det betyder at den godt kan bruges af venstrehåndet, men man vil ikke få fuld udnyttelse ud af det.

Gaming HyperX HyperFlex PMW3335 TTC Haste Pulsefire Mouse Wire 59G.jpg

Pulsefire Haste har en almindelig størrelse og burde passe til de fleste almindelige hænder. Honeycomb designet eller Ultra-light Hex design, som HyperX kalder det, gør selvfølgelig at vægten på musen holdes nede.

Gaming HyperX 59G Wire TTC HyperFlex PMW3335 Haste Mouse Pulsefire.jpg

HyperX gør brug af kablet, som de selv kalder HyperFlex. Det er lavet af paracord, som gør kablet fleksibelt og meget medgørligt. Der er ingen tvivl om, at musen henvender sig til Esport og den seriøse gamer, som ønsker at musen skal fungere upåklageligt, uden at ledningen skal komme i vejen.

PMW3335 59G Wire Gaming Haste HyperFlex Mouse TTC HyperX Pulsefire.jpg

Vender vi musen om, har vi fire små PFTE-puder, en i hvert hjørne af musen. Som tidligere nævnt har Pulsefire Haste fået monteret PAW3335 sensor. Det er en sensor som på papiret nok henvender sig mest til trådløse mus, i form af at den er mere strømbesparende end PMW modellerne. Alligevel har HyperX valgt at gøre brug af denne, af uforklarlige årsager. Alligevel kommer sensoren med 16.000 DPI og op til 450 IPS.

PMW3335 Gaming HyperFlex Mouse 59G Haste HyperX TTC Pulsefire Wire.jpg

Software

Inden vi går videre til selve testen, skal vi have kigget på softwaren. HyperX gør brug af softwaren NGENUITY. Det er en meget simpel software som samler alle HyperX produkter i samme software.

Inde i softwaren har vi tre menuer. Lights, Buttons og Sensor, hvis vi starter med at kigge på Lights, kan vi tilføje en effekt, hvor det her er muligt at bestemme lyset, om den skal være konstant eller skiftende, samt farven.

Wire Mouse 59G HyperFlex HyperX TTC PMW3335 Pulsefire Gaming Haste.png

Under Buttons har vi mulighed for at ændre knappernes funktion. Vi har som tidligere nævnt seks knapper at ændre på. Billedet indikerer hvilke knapper man kan ændre, og det fungerer ved at trykke på den ønskede knap og så efterfølgende vælge den ønsket funktion.

Wire TTC PMW3335 HyperFlex Haste HyperX 59G Pulsefire Gaming Mouse.png

Til sidst har vi Sensor, og her har vi 5 presets, som vi kan indstille til ønsket DPI, og giv dem en farvekode, så når de skiftes undervejs, lyser drejehjulet i den farve, for at fortælle hvilket DPI som er blevet aktiveret. Hvis fem indstillinger ikke er nok, eller for mange er det muligt at tilføje og slette.

Gaming Mouse PMW3335 HyperX Pulsefire Haste TTC 59G Wire HyperFlex.png

Testen – Brugen og komfort

Vi er nu kommet til selve testen. Jeg er skiftet til HyperX Pulsefire Haste, og har brugt den som min primære mus i en periode. Musen er blevet udsat for alverdens gøremål, lige fra det daglige brug ved en computer, til forskellige spil, hvor den er blevet testet godt igennem. Jeg kommer ind på min oplevelse af Pulsefire Haste, både omkring komfort, kvalitet og performance.

Mouse PMW3335 HyperFlex Pulsefire HyperX TTC Haste 59G Gaming Wire.jpg

Som altid vil jeg starte omkring komforten. Pulsefire Haste kommer med et meget standard design, som vi har set mange gange før, det behøver selvfølgelig ikke være dårligt, for det er jo trods alt et design som virker. Pulsefire Haste er ingen undtagelse, og det giver en stabil komfort, som hverken lægger sig over eller under middel. Musen er en smule større, end mange af de andre vi har haft forbi på det seneste, og det giver en bedre føling med musen, og hvordan den ligger i hånden. Det gør selvfølgelig også at den får lidt ekstra vægt, men igen er vi nede i så lidt vægt, at det ikke er noget som er afgørende for mig. Det handler lige så meget om friktionen på musemåtten og vægten som kombinerer en helhed for musen.

Knapperne har en behagelig lyd og drejehjulet er næsten helt lydløst, men stadig med en tilpas feedback. Kvaliteten virker solid, og det virker til, at HyperX har prøvet at skabe en mus som ikke skal prøve at adskille sig fra mængden, men sørger for at tage det sikre valg omkring performance og det velkendte design vi kender. Hvis man ikke er tilfreds med at skulle holde om musen, kommer der anti-slip tape med, dette så jeg dog ikke et behov for at bruge.

Vi skal selvfølgelig videre fra komforten og over til selve ydeevne på musen. Musen har en god friktion på musemåtten, hvor der ikke er nogen modstand. Det gør selvfølgelig et musen er meget velegnet til spil hvor det skal gå lidt stærkt, som first person shooters.

Selvom HyperX har valgt, at det skal være fire mindre PTFE-fødder, så fungerer det rigtig godt. De understøtter musens bevægelser behageligt, og giver en blød følelse, når musen bevæger sig over musemåtten. Det er endnu en ting som gør oplevelsen med Pulsefire Haste rigtig god, og gør sig meget velegnet til blandt andet FPS-spil.

Når vi så kigger videre på sensoren PixArt PAW3335. Selvom det måske ikke er det rigtige valg af sensor, så fungerer den rigtig godt, og jeg havde ingen følelse af forsinkelse eller mangel på præcision. Bevægelserne var konstante og præcise og musen har været en fornøjelse at bruge i perioden.

HyperFlex Gaming Haste HyperX Wire 59G PMW3335 TTC Pulsefire Mouse.jpg

Pris

Jeg har været på nettet for at finde prisen på HyperX Pulsefire Haste. 16/12-2020 har den en pris på 499.- DKK. Igen har HyperX ikke valgt at lægge sig ekstra skarpt på prisen kontra sine konkurrenter, men heller ikke en højere pris. Det skal derfor ikke være prisen, som er afgørende for hvilken honeycomb mus som vælges.

HyperFlex Haste Mouse 59G HyperX Pulsefire Wire TTC Gaming PMW3335.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring PulseFire Haste fra HyperX, kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Vi skal have lavet en opsamling og afslutning på testen af Pulsefire Haste fra HyperX. Kort fortalt er det ikke en mus som tog mig med storm, men igen så har den heller ikke skuffet mig. Pulsefire Haste, leverede et flot resultat, og har formået at virke som den skal.

HyperX har altså formået at lave en mus, som holder et pænt men neutralt honeycomb design, som stadig kan levere når den bruges til gaming.

Jeg har normalt set HyperX som værende en producent, som var gode til at lave headsets, men ikke gjorde sig ekstra bemærket med deres andet hardware, denne opfattelse har ændret sig efter at have Pulsefire Haste til test. Musen har overrasket positivt, og de har lavet et produkt som de godt kan være stolte af.

De har dog kun valgt at musen skal have én profil gemt, og det er her jeg godt kunne have ønsket de gav lidt mere med. Hvorfor kun nøjes med én? Når det er en mus som kommer med en pris på 499 kroner, som mange af deres konkurrenter, er det ikke her de skal begrænse sig selv - på de små detaljer. Udover dette, undrer jeg mig også over valget af sensor til musen. Jeg havde forventet at de var gået med en PWM, som kunne være mere givende for performance. Forskellen er selvfølgelig lille, hvad det kan komme ud af det, men det manglede bare.

HyperX kommer med en mus, som er tæt på skoleeksemplet, men desværre heller ikke mere end det. De har valgt at gå den sikre vej, og lave et produkt som giver dig det du betaler for. Dette er selvfølgelig ikke negativt, det giver bare ikke ekstra i bogen.

Alt dette leder os selvfølgelig videre til karakteren, hvor HyperX Pulsefire Haste, ender med at få en score på 8/10 med et safe buy. Det er en mus som nemlig er det sikre køb; du er sikker på at få et produkt som virker, uden du vil blive skuffet. Selvom HyperX måske har taget et underligt valg med deres sensor, så virker den valgte, og PFTE-fødderne understøtter oplevelsen af musen til det bedre.

Det er helt klart en mus som egner sig godt på gamerbordet, hvis du er stor tilhænger af FPS-spil, hvor du ikke har råd til at bevægelserne skal fejle. Den lave vægt sørger også for at du nemt kan flytte musen hurtigt og præcist.

Det er dog ikke en mus som er prægende med RGB, som kun findes på drejehjulet, men den sørger for at holde et neutralt og pænt look under din hånd.

Hvad angår prisen, har HyperX valgt igen at gå den sikre vej, hvor de med 499 kroner, holder sig i midten i forhold til mange andre, men det har også gjort at HyperX har taget et valg omkring de små detaljer såsom profiler og sensor. Det er dog et produkt som viser at HyperX, sagtens kan være levere din næste mus og det ikke kun er deres headsets du skal gå efter.

Pros

  • TTC Golden micro dustproof knapper, som kan klare 60M klik
  • Honeycomb design
  • God størrelse
  • HyperFlex kabel
  • Lav vægt (59g)
  • Feedback og minimal lyd på drejehjulet
  • Glidende oplevelse med PTFE-fødderne 
  • Anti-slip tape (Hvis du skulle have behov)

Cons

  • PixArt PAW3335
  • Én profil

Vores partnere