Katar Pro XT + MM700 RGB: Test

Corsair musemåtte Katar iCUE mousepad mouse MM700 RGB Pro mus XT
Corsair er kommet med en opdatering til en mus som ikke er helt ukendt. Denne nye model bringer forbedret ydeevne med et paracord kabel og Corsairs nye quickstrike knapper, med zero-gap teknologi, for bedre og hurtigere respons. Det er blevet tid til at tage et kig på Katar Pro XT fra Corsair, sammen med deres nyeste musemåtte MM700 RGB Extended cloth gaming mouse pad.

Inden vi skal kigge på Katar Pro XT skal vi have kigget på specifikationer først. Da musen bliver testet før lancering, har vi fået tilsendt oplysningerne fra Corsair, og jeg har listet dem op til jer. 

mus RGB MM700 XT Corsair iCUE mouse Pro mousepad musemåtte Katar.png


Specifikationer og features Corsair Katar Pro XT

  • 100 - 18,000 DPI PixArt PMW3391
  • Op til 400 IPS
  • 50 G acceleration 
  • OMRON switches, 50 millioner kliks
  • Seks knapper
  • Størrelse: 115.8 mm x 64.2 mm x 37.8 mm (LxBxH)
  • ABS Plastic
  • 1 RGB Zoner
  • 1.8m drag-reducing paracord kabel
  • Vægt: 73 gram


Specifikationer og features Corsair MM700 RGB Extended cloth gaming mouse pad

  • Sort
  • Tekstil
  • USB Type-C forbindelse
  • 2x USB 2.0
  • 1.8m kabel USB Type-C til Type-A
  • 3 RGB Zoner
  • 930 mm x 400 mm x 4.0 mm (LxWxH)
  • Vægt: 1.023 kg

Du kan også læse vores test af Corsair Katar Pro Wireless


Rundt om Katar Pro XT og MM700 RGB

Både Katar Pro XT og MM700 RGB fra Corsair kommer i, deres velkendte farver med gul front og sorte sider. Vi har billede på fronten af henholdsvis Katar Pro XT og MM700 RGB. Vi har navnet nederst i venstre hjørne, samt Corsair navn og logo øverst. Vi får ikke mange andre informationer fra Corsair på produkterne på fronten, udover på musen hvor under navnet har vi teksten omkring at musen er velegnet til FPS og Moba.

Corsair mousepad Pro mouse XT musemåtte iCUE Katar MM700 mus RGB.jpg

På den gule bagside, får vi nøglefunktionerne omkring Katar Pro XT. Musen har en vægt på 73 gram, en kompakt symmetrisk form, en optisk sensor med 18.000 DPI, paracord kabel og Omron switches. Omkring MM700 RGB får vi informationer omkring hvor mange RGB zoner den har, sammen med at to USB porte til at forbinde udstyr til musemåtten, og størrelsen som er på 930mm x 400mm, sammen med stoffet som er optimeret til at musens bevægelser på overfladen.   

iCUE mousepad Katar Corsair mouse MM700 Pro RGB musemåtte XT mus.jpg

Vi skal have musen pakket ud og op på bordet. Da det er en kablet mus, får vi heller ikke meget ekstra tilbehør med. Udover musen kommer der forskellige manualer med. 

mousepad mouse XT Pro musemåtte mus Corsair MM700 iCUE Katar RGB.jpg

Musen minder meget om sin trådløse udgave, og det giver selvfølgelig også god mening. De har gjort brug af samme ”kasse”, og kun ændret på indholdet, ved at tilføje et kabel og blandt andet også skiftet sensoren. Katar Pro XT er som den trådløse udgave en lavprofils mus, med drejehjulet som sidder lavt men behageligt, og knappen som følger musens linjer. Drejehjulet har en blød lyd, når den drejes og giver en passende feedback. 

Katar mousepad iCUE musemåtte XT RGB Pro Corsair mus mouse MM700.jpg

Vender vi musen, virker musen måske en smule bred, specielt med den lave højde som den har.  Corsair har sparet på en masse RGB, selvom musen er med ledning og derfor ikke har behov for at tage højde for batteritiden. Selve logoet er endda printet på musen, så det ikke lyser op.

MM700 mus RGB musemåtte mouse mousepad XT Pro iCUE Katar Corsair.jpg

Kigger vi på venstre side, har Katar Pro XT to knapper. Som knappen ved drejehjulet, er de heller ikke noget som stikker voldsomt ud af musen, hvilket giver musen et meget stilrent look. De har en god placering, en rigtig god respons og en blød lyd. 

Pro RGB iCUE mousepad Corsair mouse musemåtte mus MM700 XT Katar.jpg

På den modsatte side, har musen ingen knapper eller udtag til nogen. Den lægger derfor op til at være en mus til højrehåndsbrugeren. Katar Pro XT har dog formen, til at kunne bruges i begge hænder, men dog uden brug af knapperne. 

iCUE mus Katar musemåtte Corsair mouse Pro mousepad RGB XT MM700.jpg

Vender vi musen om, har vi to PFTE-puder i fronten og bagerst på musen. Samt et klistermærke i fronten af musen. Sensoren er en PMW3391 fra PixArt, hvilket jeg ikke er i tvivl om er et fornuftigt valg til denne mus. 

mousepad mouse RGB musemåtte Corsair Pro Katar MM700 XT iCUE mus.jpg

Som tidligere nævnt er Katar Pro XT den kablet udgave. Corsair har selvfølgelig sørget for at det er med paracord kabel, som giver en bedre fleksibilitet og gør ledningen ikke kommer i vejen under gaming. 

MM700 musemåtte iCUE Corsair Pro RGB mousepad mouse mus Katar XT.jpg


Software

Inden vi går videre til testen, har jeg tilsluttet musen, og besøgt iCUE softwaren først. iCUE kommer med flere forskellige menuer under musen, hvor vi kun kommer til at gennemgå de lidt mere spændende menuer. Tager vi et kig på den første som hedder lighting effects, har du mulighed for at vælge den effekt af lys du ønsker i musen. Det er dog kun drejehjulet på Katar Pro XT som kan styres, da musen ikke har mere RGB end dette. 

mus XT musemåtte mousepad Pro iCUE Katar Corsair MM700 RGB mouse.png

Under DPI har vi her mulighed for at lave forskellige DPI profiler. Det er også muligt at tildele farver til profilerne, så når du skifter på musen, vil farven blive vist, inden den vender tilbage til sin lighting effect. 

mousepad XT musemåtte MM700 mouse RGB iCUE Katar mus Corsair Pro.png

Som den sidste del, skal vi have lavet en kalibrering på vores MM700 RGB musemåtte. Her skal vi tage Katar Pro XT og holde knappen nede på den gule prik. Så skal musen køres rundt på musemåtten, og have en hastighed så pilen kommer op i det grønne felt. Når den rammer 100% har vi kalibreret musen til musemåtten. 

mousepad MM700 musemåtte RGB mus iCUE Pro XT mouse Corsair Katar.png

Som den sidste ting inden testen, skal vi hurtigt kigge på MM700 RGB. Vi har ikke mange indstillinger her, andet end lighting effects, så vi kan styre lyset på kanten. Musemåtten har som sagt tre RGB zoner, som er fordelt med en logo zone, samt højre og venstre zone. 

mouse Corsair mus RGB XT mousepad Katar musemåtte Pro MM700 iCUE.jpg

 

Testen – Brugen og komfort

Vi er kommet til selve testen. For at kunne få et godt indtryk af musen, har jeg brugt Katar Pro XT som min primære mus. Den er blevet udsat for lidt forskellige spil og den daglige brug ved computeren. Jeg vil komme med min oplevelse omkring Katar Pro XT inden for komfort, kvalitet og performance. Udover det vil jeg også komme ind på MM700 RGB som musemåtte. 

Pro mouse RGB XT Katar iCUE mus musemåtte MM700 Corsair mousepad.jpg

Da jeg testede Katar Pro Wireless, omtalte jeg komforten værende lille i størrelsen, og derfor krævede et fingre eller claw greb. Det er selvfølgelig også gældende for Katar Pro XT, hvor denne også ligger rigtig godt i hånden, da bredden på musen giver en mulighed for at musen ikke forsvinder helt under hånden. 

Kigger vi på kvaliteten har jeg heller intet at brokke mig over. Da det er samme model som den trådløse udgave, har XT også en god byggekvalitet og knapperne kigger en rigtig god feedback. Drejehjulet har en også en god kvalitet og har en god følelse når den bruges, med en behagelig og blød lyd under brug. 

Vi skal selvfølgelig kigge på ydelsen, som også er her adskiller sig fra Corsair Katar Pro wireless. Dette er selvfølgelig fordi den har fået en anden optisk sensor, som giver nogle andre muligheder med både lavere og højere DPI, samt registrering af bevægelse. 

Katar Pro XT køre glidende over MM700 RGB, og fungere rigtig godt. Jeg prøver altid at køre musen over på bordet for at se hvordan den fungere uden en musemåtte. Her måtte Katar Pro XT dog komme til kort, den hakkede og var ikke til at styre. Dette kan selvfølgelig føres tilbage til vores kalibrering i iCUE, som gør at musen er indkørt til den MM700 RGB, som vi brugte under kalibrering. 

Kigger vi på PFTE-fødderne, selvom musen kører godt, kunne jeg godt ønske mig Corsair havde gjort den forreste PFTE-fod lidt større og dækket lidt mere af musens underside. Det havde måske gjort den endnu mere flyvende og givet en bedre følelse af en mus som flyver på en sky. 

Corsair gør brug af PMW3391 fra PixArt, som er en optisk sensor, der gør det rigtig godt. Sensoren er et samarbejde mellem Corsair og PixArt, hvor den er blevet brugt i flere af Corsairs mus. 

Tager vi et kig på MM700 RGB musemåtten fra Corsair, kan jeg ikke komme på noget dårligt omkring denne. Hvis du er til et flot design med RGB i kanten, så er denne musemåtte oplagt at vælge. Den har en god tykkelse og føles solid. Stoffet er af lækker kvalitet og farverne står rigtig flot. Jeg kan godt lide den lille hub, som giver strøm, kommer med USB-C. Denne hub gør at du har mulighed for at tilslutte 2 USB enheder. 

Corsair musemåtte Katar iCUE mousepad mouse MM700 RGB Pro mus XT.jpg

Pris

Katar Pro XT fra Corsair har været til test inden lancering og vi har derfor ikke haft en præcis pris. Vi er dog blevet oplyst om en MSRP på 299,- DKK. Hvilket ligger sig godt kontra andre muligheder. MM700 RGB har en MSRP på 550,- DKK, som også virker fornuftigt, når vi tilføjer RGB. 

mus RGB MM700 XT Corsair iCUE mouse Pro mousepad musemåtte Katar.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Katar Pro XT og MM700 RGB fra Corsair, kan du klikke på banneret ovenover.

Læste du også Valg af gaming mus: Guide eller Esport: Den ultimative Esport begynderguide


Konklusion

Vi skal selvfølgelig have rundet testen af med Katar Pro XT og MM700 RGB fra Corsair. Det er ikke fordi at Katar Pro XT eller MM700 kommer med noget revolutionerende, men alligevel sørger Corsair for at skabe nogle stabile produkter, som hverken overrasker eller skuffer. 

MM700 RGB er en lækker musemåtte, som ser pæn ud og giver dig god kvalitet til din mus. De har ikke haft behov for at give dig et design som skriger Corsair, men har gjort det stilrent med RGB i kanten, og deres logo på hubben, samt navnet i hjørnet. Den ser bare godt ud på skrivebordet, og hvis du i forvejen vil have RGB så er den et oplagt valg. 

Prisen på 550 kroner, kan selvfølgelig godt virke høj til et produkt som har RGB i kanten og ikke gør så meget andet. Men i sig selv er kvaliteten rigtig høj og lækker, hvor selvfølgelig teknologi til et produkt gør prisen højere. 

Kigger vi så på Katar Pro XT, så er det en mus som også bare sørger for at være det sikre valg. Det er helt klart en mus, hvor hvis du er i tvivl om hvad du skal købe, så køb Katar Pro XT, for du går ikke galt i byen. Den giver dig det du skal have af en mus, men heller ikke mere. Det er ikke fordi musen har fejl eller mangler, men den gav mig ikke en følelse af perfekt. 

Corsair mener selv musen er velegnet til FPS og MOBA. Dette kan jeg slet ikke være uenig omkring, fordi  musen har en lav vægt og den køre rigtig godt, så er det oplagt til disse to spil. Hvis du selvfølgelig er en af dem som spiller MOBA med en masse hotkeys på musen, så vil du komme til at mangle dem her, men ellers kan du fint springe ud i det. 

PMW3391 gør det godt og giver Katar Pro XT mulighed for at yde sig bedste. Ved at det er en sensor Corsair har været med til at udvikle, gør det sikkert også at de kan holde omkostningerne nede på den del, og lave en attraktiv mus til en attraktiv pris. Hvilket er passende at gå videre til, prisen på 299 kroner er yderst fornuftig og du får meget mus for pengene. Igen så har Corsair skabt et produkt som næsten er svært at sige nej til, hvor ydelsen af et produkt er langt bedre end hvad du betaler for. 

Corsair Katar Pro XT og MM700 RGB ender med at få en score på 9 ud af 10, sammen med safe buy award, dog mest henvendt til Katar Pro XT. Her har vi det sikre valg af en mus, som ikke skuffer og slet ikke til den pris. Den er forsynet med en sensor som kan trække helt op til 18.000 DPI, hvilket er langt højere end hvad jeg personligt får brug for. Men præcisionen er god og med mulighed for at kalibrere musen til den musemåtte, man nu bruger, så fungerer det rigtig godt.  

Det er en mus som jeg trygt kunne finde på at bruge i fremtiden og det simple udseende og design gør den er meget tiltalende i en tid hvor RGB er blevet mere reglen frem for undtagelsen. Det er altså en mus hvor Corsair har holdt prisen nede, men stadig giver et produkt som kan levere ydelsen der kræves under krævende spil, såsom FPS og MOBA. 

Pros

  • DPI-hastighed fra 100-18.000
  • Neutralt design
  • Sensor (PMW3391)
  • God placering af sideknapperne
  • Vægt 73g
  • Paracord kabel
  • Omron switches
  • Prisen

Cons

  • Kan ikke komme på noget nævneværdigt

Vores partnere