Her er de bedste mekaniske gamer tastaturer 2019

cooler_master_mk850_keyboard_tweak_dk
Dit tastatur er den del af din computer, du rører mest ved, så at få et bedre tastatur kan gøre en endnu større forskel i dit liv end at opgradere din CPU. Uanset om du kæmper dine kampe i first-person shooter eller bare vil have en bedre skriveoplevelse for produktivitet, tilbyder gaming tastaturer den bedste kombination af responsivitet, funktioner, design og stil.


I denne guide: Bedste gaming tastatur 2019: Sådan vælger du, sætter vi fokus på at vælge det rette gamer tastatur. Vi former denne guide på baggrund at utallige test af tastaturer gennem de sidste 15 år, som gør, vi selv mener vi er eksperter på området. Denne viden formidler vi i denne guide videre til jer, og kommer med vores vurdering af, hvilke gaming tastaturer, der er de bedste på markedet i 2019.

Hurtige tips for indkøb af gaming tastatur:

Det overordnede valg: Overvej ikke engang et ikke-mekanisk tastatur. Kun mekaniske tastatur switche tilbyder en virkelig god oplevelse på denne front.

RGB eller ej?: Du kan spare lidt penge ved at få et tastatur med en enkeltfarvet baggrundsbelysning, men du vil gå glip af et spektakulært lysshow, som i de fleste tilfældes kan tilpasses efter eget ønske – eller sågar slukkes, hvis farveladen tager overhånd.

Vælg din switch: Tastaturer bruger forskellige mekaniske kontakter, der bestemmer følelsen og lyden af tasterne. Hvilken du vælger afhænger af din personlige præference. Her er nogle af de mest almindelige typer:

Clicky Tactile: blå, grøn, hvid

Lydsvag taktil: Brun, klar

Lineær (lydsvage, så har en lige linje ned): Rød, sølv

Et fullsize, tenkeyless eller mindre: Mens nogle brugere ønsker så mange taster det er muligt, foretrækker andre et mindre tastatur, der ikke har numerisk tastatur eller et, der er så smalt, at det mangler piletaster.

Læs også Hvad er et mekanisk tastatur

Lad os tage et kig på de udvalgte:

Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile mekanisk Gaming Keyboard

tweak_dk_corsair_k70_rgb_mk_2_low_profile_rapidfire_mechanical_keyboard_cherry_mx_03 (1).jpg

Lækkert mainstream gaming tastatur

Type: Mekanisk, Switch: Cherry Low Profile Speed switch, der kan sammenlignes med en Cherry MX Red switch i forhold til taktil feedback og klik modstand, Belysning: Fuld RGB, Dimensioner: 17,2 x 6,5 x 1,5, Tastatur i fuld størrelse, Vægt: 1,3 kg

Fordele:

+ Fantastisk valg af materialer
+ Ekstra lavt tastatur
+ Fuld RGB belysning, der heldigvis kan slukkes
+ Fuld størrelse tastatur med numpad
+ Lækre Cherry MX Speed switches

Ulemper:

- Ledningen er meget stiv grundet dens sleeving
- Prisen vil skræmme nogen

Der er virkelig tale om et tastatur af højeste kvalitet, og aluminiumsfronten er virkelig læker med sit børstede design. Den flettede ledning er dog meget stiv, hvilket kan gøre den lidt svær at arbejde med. Til gengæld er den rigeligt lang, så man ikke kommer til at mangle ledning.

Selve brugen af tastaturet med sine lave keycaps og Cherry MX Speed switches er helt sublim, uanset om man sidder over for en lang eksamensopgave, eller om man bare gerne vil game hele weekenden uden at blive ødelagt i sine fingre. Corsair og Cherry har virkelig været et godt makkerpar her, og der er intet ondt at sige om den del.

Prisen er et område, der selvfølgelig vil kunne skræmme nogen, når de skal smide lige under 1.400,00 kroner for et tastatur. Til gengæld får man et tastatur, der samler alle de bedste ting fra alle lejre i et og samme tastatur.

Kan findes til omkring 1300-1400 kroner.

Læs testen af Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile mekanisk Gaming Keyboard


Roccat Vulcan 120 Aimo

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_36 (1).jpg.jpg

Design og feel i topklasse

Type: Mekanisk, Switch: Titan switch Taktil, Belysning: Fuld RGB, Tastatur i fuld størrelse, Dimensioner: 462 x 235 x 32 mm, Vægt: 1,1 kg.

Fordele:

+ En af de første low-profile mekaniske tastaturer!
+ Fedt og meget tyndt design
+ Masser af genveje via FN-knap
+ Magnetisk håndledsstøtte inkluderet
+ Imponerende komfort!
+ Low-profile knapperne er fede…

Ulempe:
- Kanterne er lidt skarpe
- Softwaren kunne være bedre/mere stabil

Det meget tynde design at komforten på Vulcan 120 AIMO er virkelig behagelig, sammen med den inkluderede håndledsstøtte som fastgøres magnetisk. Titan kontakterne kombineret med de meget tynde knapper, gjorde også at Vulcan føltes som et uhyre hurtigt tastatur. Vulcan 120 AIMO fra Roccat er et gennemført lækkert tastatur, med uhyre mange fede features og et design og layout som ikke mange producenter kan matche – job well done!

Kan findes til omkring 1200 kroner.

Læs testen af ROCCAT Vulcan 120 Aimo


Corsair K95 Platinum MX Speed

tweak_k95_platinum_keyboard_desk (1).jpg.jpg

Knapper til enhver funktion

Type: Mekanisk, Switch: Cherry MX Brown eller Silent switches, Tastatur i fuld størrelse, Belysning: Fuld RGB, Dimensioner - 465mm x 171mm x 36mm, Vægt: 1.324kg

Fordele:

+ Robust metalramme
+ Cherry kontakter med valgfri kontaktkapper
+ Håndledsstøtte med to forskellige overflader
+ Imponerende software med uhyggeligt mange muligheder

Ulemper:

- Prisen kan afskræmme mange
- Håndledsstøtte samler skidt

Cremen af cremen. Jeg syntes godt at Corsair kan forsvare at kalde K95 Platinum for deres flagskib, for det har virkelig det bedste af det hele samlet i en enkelt pakke - dog til en pris hvor mange tænker sig over en ekstra gang. Hele herligheden kan fåes for lige omkring 1.500 kroner, hvilket er en pæn slat penge selv for et gaming keyboard. Dog får man utroligt meget med i pakken, såsom Cherry kontakter, softwarekontrolleret RGB baglys på et niveau man sjældent ser, og den meget robuste og brugervenlige opbygning af det fysiske keyboard med tosidet håndledsstøtte og specielle kontaktkapper til FPS og MOBA.

Det spartane og simple udseende noget der tiltaler os, da gamer produkter hurtigt kan blive meget overdrevne i deres fremtoning.

Kan findes til omkring 1400-1500 kroner.

Læs testen af Corsair K95 Platinum MX Speed


HyperX Alloy Elite RGB

hyperx_alloy_elite_side_view_tweak_dk.jpg.jpg

Gaming tastatur med lidt af det hele alle steder

Type: Mekanisk, Switch: Cherry MX Blue, Brown, Red, Tastatur i fuld størrelse, Fuld RGB, Dimensioner: 44.4 cm x 22.68 cm x 3.63 cm, Vægt: 1.467 kg

Fordele:

+ Lækker og solidt design og byggekvalitet
+ God ydelse af Cherry MX kontakterne
+ Godt ekstra tilbehør med alternative key caps og mulighed for håndledsstøtte

Ulempe:

+ Kun USB 2.0 på USB gennemføringen
+ Dårlig placering af statuslys for CAPS lock

Det er mindre opgraderinger vi ser over Alloy FPS, men de er gode. Vi har altid været glad for dedikerede medieknapper, så det er rart at se her også. Opgraderingen af den indbyggede USB port, til nu også at kunne bruges til data, er også et plus, selv om det havde været en velkommen tilføjelse at den understøttede mere end bare USB 2.0. Eneste rigtige klagepunkter, er i småtingsafdelingen med en dårlig placering af status lyset for CAPS lock knappen. En mindre detalje, men det kunne let være undgået med en anden placering.

Kan findes til omkring 1200 kroner.

Læs testen af HyperX - Alloy Elite


Razer Huntsman Elite

Razer Huntsman Elite.jpg

Razer gør SÅ meget rigtigt 

Type: Mekanisk: Switch: Razer Opto mekanisk, Tastatur i fuld størrelse, Fuld Chroma belysning, Dimensioner: ‎17.5 x 5.5 x 1.4, Vægt: 860 g

Fordele:

+ Solid byggekvalitet
+ Latterligt meget Razer Chroma RGB lys!
+ Hurtige Opto-mechanical kontakter
+ Højde justering i tre niveauer
+ Lækker top plade i aluminium på både tastatur og støtten

Ulemper:
- Formen kunne være mere ergonomisk
- Prisskiltet er højt
- Kræver to USB-stik hvis alt lys skal virke – ingen passthrough port

Razer har med Huntsman Elite skabt en ny topmodel af deres tastaturer, og skruet ekstra meget op for RGB lyset og funktionerne som tastaturet er udstyret med. Der er rigtig mange positive ting at nævne, som vi allerede har været inde på, men også de dedikerede medieknapper og volumehjul er også værd at nævne, da det er første gang jeg ser sådanne knapper på et Razer tastatur. Byggekvaliteten på Huntsman Elite er utrolig lækker med brug af aluminium på både håndledsstøtten og selve tastaturet. Som ved et hvert andet Razer produkt er der naturligvis også et utal af RGB-dioder i dette tastatur, sågar håndledsstøtten har indbygget Chroma RGB-lys. Fra et visuelt synspunkt er Razer virkelig gået all in med dette tastatur, kombineret med deres nye spændende kontakt.

Læs testen af Razer Huntsman Elite 

Kan findes til omkring 1200 kroner.


Razer BlackWidow Elite

Blackwidow elite.JPG

Type: Mekanisk, Switch: Razer mekaniske kontakter – grøn, orange og gul: Razer Chroma justerbar baggrundsbelysning, Dimensioner: 490,0 x 60,0 x 220,0 mm, Vægt: 1,8 kg.

Fordele:

+ Fantastisk, funktionelt design
+ Fantastisk præstation i spillet
+ Komfortabel håndledsstøtte uden dikkedarer

Ulemper:

- Lejlighedsvis trægt software

Razer har bygget nogle af de bedste gaming-tastaturer i årevis, men BlackWidow Elite er uden tvivl blandt de bedste de endnu har lavet. BlackWidow Elite har alt fra valg af top kvalaitets Razer switches, en komplet mediekontrol bar, gennemgange til både USB og 3,5 mm lyd og en behagelig håndledsstøtte, der ikke tager for meget ekstra skrivebordsplads, så du er dækket til både spil og produktivitet. Hvis du har andet Razer-gear, kan du endda synkronisere den attraktive RGB belysning.

Kan findes til omkring 1000 kroner (alt efter switch)


Logitech G Pro

tweak_dk_Logitech_G_PRO_RGB_Gaming_tastatur_35.jpg

Solidt valg trods størrelsen

Type: Mekanisk, Switch Type: Romer-G, Belysning: Fuld RGB, Dimensioner: 153 x 360 x 34,3 mm, Vægt: 980 gram.

Fordele:

+ Lækker byggekvalitet
+ God software
+ USB kablet kan afmonteres
+ Romer-G kontakter
+ To højde/vinkel justeringer
+ Meget kompakt – ideelt til FPS gaming

Ulemper:
- Prisen er ret høj
- Kun Logitechs egne taster kan bruges
- Intet numpad (for nogen)

Logitech skriver selv at G PRO henvender sig til seriøse gamere og eSports udøvere – vi vil give dem ret. Takket være deres Romer-G kontakter, meget kompakt design og suveræne byggekvaltiet er G PRO et seriøst gamer tastatur. Kontakterne er hurtige og behagelige at skrive på, på trods af at have et markant ”bump” når der trykkes. Takket være den smalle ramme rundt om tastaturet og to højde justeringer, er komforten også helt i top hvad end du skriver lange tekster i Word, eller flækker skaller i CS:GO. Det indbyggede RGB lys er en ekstra bonus som både har fine klare farver og en god skarphed.

Kan findes til omkring 900 kroner.

Læs testen af Logitech G Pro


Cooler Master MK850

cooler_master_mk850_wristrest_tweak_dk.jpg

Mekanisk OG analogt gaming tastatur

Type: Mekanisk, Switch type: Cherry MX Red, Dimensioner: 47.594 x 15.43 5.871 cm, Vægt: 1.036 kg

Fordele:

+ Lækkert design og super god byggekvalitet
+ Gode indstillingsmuligheder for både knapper og RGB lys
+ Analoge inputs en fordel i visse spil.

Ulemper:

+ Volumenhjulene virker ikke optimalt
+ Prisen er i den høje ende

Det er et overall lækkert tastatur, som kommer med alt hvad der forventes af et moderne gaming tastatur, krydret med de analoge muligheden oven i som en lækker bonus, hvis man har manglet den slags. Hvis man ikke søger de muligheder, har både Cooler Master, og andre mærker på markedet, andre alternativer, der giver mere mening. Cooler Masters eget MK750, som ud over Aimpad delen, har stort set alle de samme features, og kan findes til omkring 500 kroner mindre end MK850. Det er lækkert at se Cooler Master udvikler tingene, og arbejder for at gøre funktionaliteten bedre på andre måder end bare at presse mere RGB lys i produkterne eller gøre den unødigt komplicerede.

Læs test af Cooler Master MK850

Kan findes til omkring 1600 kroner.

Læste du også [Mekaniske Kontakter] - Hvilken kontakt skal du vælge

Vi er nået til vejs ende i denne omgang. Listen kunne fortsætte længe endnu, og der er stadig mange fede gaming tastaturer på markedet, som vi ikke har nævnt i denne guide. Det følger vi op på snart i en version 2 af Bedste gaming tastatur 2019: Sådan vælger du

Vores partnere