RAIJINTEK STYX mATX kabinet

Lille kabinet i eksklusive materialer som aluminium. Altsammen pakket ind i frække farver- så har du RAIJINTEK STYX. Det er deres nyeste skud på stammen med spejlvendt montering og muligheder for vindue i siden, optisk drev og mange forskellige farver at vælge imellem. Læs denne anmeldelse og se, om dette er dit nye kabinet.

Sponsoreret indhold

 

RAIJINTEK er ikke så kendt herhjemme i Danmark endnu, men de gør hvad de kan for at komme ind på markedet. Vi skal i denne anmeldelse kigge på deres STYX kabinet, som er et kompakt kabinet i aluminium. Kabinettet fås i flere forskellige farver, så man kan bygge sit kabinet op i farvetema. Læs her, om dette er dit nye kabinet.

 

RAIJINTEK logo

 

Lad os da lige se, hvor godt kabinettet er pakket ind.

 

Kabinettet er pakket ind i en fin brun papkasse med sorte illustrationer udenpå. Der står også specifikationerne på kabinettet samt hvilken model, der er i kassen.

Kabinettet er godt beskyttet med flamingo sider og en platstikpose. Inde i kabinettet finder jeg en pose med diverse skruer og en monteringsvejledning.

 

 

Lad os tage et kig på det ydre.

 

Som man hurtigt ser, har jeg modtaget den grønne model med vindue i siden. Det er børstet aluminium, som så har fået en form for klar grøn lak eller noget i den stil. Alle kanter er fræset skrå, så man ikke skærer sig. Bemærk, at der ikke er nogen fingerskruer i dette kabinet. Man skal altså have fat i skruetrækkeren med det samme.

 

 

Hvilke udvendige detaljer er værd at nævne.

 

Selve powerknappen er også i aluminium med en klar plastikring omkring. Oppe på toppen har vi et par USB 3.0 og lydstik, som man kan bruge uden at skulle om bag ved computeren.

I højre side er der en lille slidse, som er til det optiske drev, man kan montere i kabinettet.

I bunden af fronten er der et meget diskret RAIJINTEK logo, så man lige kan ane, hvem der har lavet dette fine kabinet.

Under kabinettet er der fire gode gummifødder, som hæver kabinettet omkring 1 cm over underlaget. Så hvis man skal bruge blæserpladsen i bunden, skal kabinettet nok ikke stå nede på et gulvtæppe. Så har den ikke nogen virkning.

Så er der vinduet. Jeg synes måske, at RAIJINTEK kunne have fundet en pænere løsning. De høje unbrakoskruer havde jeg nok gerne set var undersænket lige som alle andre skruer uden på kabinettet.

 

 

Lad os komme ind i kabinettet.

 

Så er det tid til at åbne kabinettet. Luftfilteret på toppen klikkes nem af, og her er der så plads til 2 stk 120 mm blæsere eller en 240 mm radiator, hvis man vil køre med vandkøling.

Inde i kabinettet er der en plade foran bundkortet, som kan holde 2 stk 2,5" eller 3,5" drev. Der er yderligere plads til et 3,5" drev i bunden af kabinettet ved siden af den 120 mm store blæser. Så alene på forsiden er der plads til hele 3 drev.

På bagsiden får man så yderligere 2 drevpladser til et par 2,5" drev. Så der er rigeligt med plads til lager i dette kabinet.

 

 

Hardwaremontage.

 

Monteringen i kabinettet er faktisk gjort ganske nemt. Man kan skrue drevpladen af i fronten, hvorefter man så kan montere hele herligheden og gøre det ganske fint. Der er faktisk godt med plads, selvom jeg her har monteret et mATX bundkort og en non-modulær strømforsyning.

 

 

Strømforsyningen monteres på et lille beslag i bunden. Det gør, at powerledningen kan trækkes om til bagsiden, og strømforsyningen puster luften ud i bunden. Der er fint plads til et optisk drev foran forsyningen, eller man kan gemme kablerne deromme, som jeg har gjort.

Hvis man ikke monterer noget i bunden af kabinettet, er der faktisk oceaner af plads dernede. Jeg vil sågar gætte mig til, at man kunne bruge pladsen til en vandkøling af GPU eller noget i den stil, så både CPU og GPU er vandkølet. Det skriver RAIJINTEK dog ikke, der er support for.

Mit grafikkort er et GTX560ti, og det fylder jo ikke særlig meget. Men man fornemmer alligevel, at der er godt med plads til et langt større grafikkort.

 

 

Når man så har monteret det hele, kan man montere drevpladen foran, og så har man faktisk stadig fint med plads til lige at sætte kablerne i drevene osv.

Jeg undrede mig lidt over, at man vælger at give dette kabinet et vindue. Man kan stort set ikke se noget ind gennem vinduet, da drevpladen dækker 1/3 af vinduet. Så skal man langt ned for at kigge ind, og hvad ville man kunne se? Det skulle da lige være et pumpehoved eller en CPU køler med lys i.

Efter endt montage prøvede jeg lige at sætte siderne på igen. Siderne er ikke så tykke, så de bøjer let. Det kan man se, hvis man har lagt kablerne på bagsiden i lidt for mange lag; så får man det resultat, jeg fik; siden buede ud over frontpladen. Det er ikke særlig kønt, så man skal være lidt grundig med at trække kablerne, så det ikke sker. Afstanden fra bundpladen til siden er omkring 12 mm.

 

 

Dioderne og blæseren - hvordan er de?

 

Som afslutning skal vi lige have et kig på dioderne for drevaktivitet og power. Det sidder i plastikringen omkring powerknappen. Powerdioden er rød, og drevdioden er meget lys blå eller hvid. Det ser ganske nydeligt og diskret ud.

Jeg har haft spænding på blæseren der følger med kabinettet, for jeg skulle da lige høre, hvor meget den larmer. Eller lad mig rette mig selv; hvor meget den IKKE larmer. Blæseren er utroligt støjsvag, selv ved fuld hastighed, så det er godt.

 

 

Seneste kabinet

Vores partnere