Vi har siden lanceringen af 12. generation haft forskellige bundkort forbi, lige fra ITX til ATX, samt dyre high-end og mere prisbevidste. Af listen har vi følgende bundkort:
ASRock Z690 Taichi Razer Edition
MSI MAG B660M MORTAR WiFi DDR4
Dette er selvfølgelig kun et lille udvalg, af alle de bundkort som allerede findes til 12. generation Intel, og mange af dem har været Z690, hvor der selvfølgelig også findes andre chipset, som eksempel B660.
ASRock Z690 Steel Legend
Z690 Steel Legend er en af de mere prisvenlige bundkort fra ASRock. Det er en serie, som de har haft i noget tid, og som byder på et sølv metallisk design. Under vores test fik bundkortet en score på 8, for selvom det er deres mere prisvenlige, så er der også blevet lavet nogle kompromiser, med blandt andet lydkortet og at det ikke understøtter DDR5.
Hvis du dog kan leve med DDR4, og ikke har brug for et internt lydkort som er udover det sædvanlige, og søger et sølv look til dit build, er Z690 Steel Legend ASRock et godt valg.
Pros
Cons
ASRock Z690 PG Riptide
Z690 PG Riptide er også et bundkort fra ASRock, og på mange måder så minder det om Steel Legend, når der kigges på features. Alligevel så giver designet også udtryk for lidt mere discount, og det er også skylden til at det kun endte med en score på 7 ud af 10 i vores test. Her rammer Steel Legend bedre, og den mindre merpris er godt givet ud.
Pros
Cons
ASRock Z690 Taichi Razer Edition
Razer har sat sit godt på markedet når det kommer til gaming udstyr. Men de har dog manglet den større del af markedet i forhold til det interne til computeren. Deres samarbejde med ASRock har dog ændret på det, og med deres high-end bundkort Taichi, har de lavet en sær udgave, med Razer. Selve bundkortet skriger Razer på mange fronter, og det RGB delen på bundkortet, og muligheden for at gøre brug af Synapse til at styre den del, gør også du nemt kan bruge den sammen med dine Razer produkter. Z690 Taichi Razer Edition fik en score på 8 ud af 10 i vores test, hvor den her faldt på den ekstra merpris, for at der skulle stå Razer på bundkortet, sammen med manglende M.2 tilslutninger, i forhold til andre modeller.
Pros
Cons
ASUS Prime Z690-A
ASUS råder over to afdelinger. Deres almindelige ASUS og deres ROG, som er endnu mere gaming for øjet. Heldigvis betyder det også at deres almindelige afdeling, kan gemme på ”guld”, og det er hvad vi oplevede med Prime Z690-A. Et ATX bundkort i sølv design, hvor vi fik en god pris, de nødvendige tilslutninger også kom det med DDR5. Det endte med at løbe med en 9 ud af 10 score og Safe Buy Award. Der hvor Prime Z690-A falder lidt igennem, er hvis du har behov for et bundkort som kan arbejde med større overclocking af CPU’en.
Pros
Cons
ASUS ROG Z690-I Gaming WIFI
Som nævnt ovenover, så har ASUS også deres ROG afdeling. Det er deres gaming brand, og i mange tilfælde produkter, som er blevet kræset lidt ekstra for. Er du på udkig efter et ITX kort, og bare vil have et bundkort som sørger for ikke at være det svage led, så er ROG Z690-I Gaming WIFI bundkortet for dig. Med sin lille størrelse, får det selvfølgelig nogle begrænsninger, men ASUS ROG har alligevel formået at presse så mange ting ind, det var muligt. Her er det kun prisen som sætter en stopper, hvilket også resulterede i 9 ud af 10 med Enthusiast Exclusive award.
Pros
Cons
Gigabyte Z690 Aorus Master
Gigabyte har ligesom ASUS også valgt at have et dedikeret gaming brand, nemlig AORUS. I mange tilfælde så betyder det også højere priser, og Z690 Aorus Master er ingen undtagelse. Alligevel, så kommer bundkortet med et hav af features, med blandt andet DDR5 RAM, WiFi 6e og indbygget DAC tilknyttet til det interne lydkort. Hvis det ikke kan overtale dig, så kan muligheden for fem M.2 tilslutninger måske? Z690 AORUS Master fik en score på 9 ud af 10, sammen med Great Product award.
Pros
Cons
Gigabyte Z690 Gaming X
Hvis du er på udkig efter et Z690 bundkort, som kan sørge for at give dig mest for pengene, uden at være kedelig. Så er der ingen tvivl om Z690 Gaming X fra Gigabyte fortjener et kig. Du får de nødvendige ting af features, og det gøres til en utrolig skarp pris. Det kan godt være du må undvære WiFi integreret i bundkortet, men til den pris, så kan vi godt trække et kabel til computeren. Z690 Gaming X endte med en score på 10 ud af 10, samt Safe Buy. Af de testet bundkortet, vil dette stadig være en af de bedste valg, specielt hvis du vil holde nogle af udgifterne lidt nede.
Pros
Cons
Gigabyte Z690 AERO G
Har du behov for et bundkort som kommer henvender sig mere til det grafiske arbejde, så har Gigabyte hørt din bøn. Fremfor at skulle have alverdens adapter til en pen display, har Gigabyte lavet Z690 AERO G, som kommer med VisionLink. Du kan læse mere om VisionLink under testen eller på Gigabyte, men kort fortalt, så er det en måde at give direkte strøm fra bundkort og til din pen display, så ikke behøver en adapter som mellemled. Selvom du ikke har behov for den feature, så er Z690 AERO G stadig et flot bundkort med gode features, hvilket også resulterede i en score på 9 ud af 10.
Pros
Cons
MSI MEG Z690 Unify
MEG Z690 Unify, var en af de første bundkort vi havde til test, og en af de første high-end fra MSI, meget er sket siden, og udvalget er selvfølgelig også blevet større hos MSI. Men det ændre dog ikke på at Z690 Unify, er et godt highend bundkort, hvor du får kvalitet for pengene. Bundkortet byder på en masse M.2 tilslutninger og WiFi 6e, så du er med på nyeste standard. MEG Z690 Unify endte med en score på 9 ud af 10, sammen med Enthusiast Exclusive award.
Pros
Cons
MSI MPG Z690 Force WIFI
Selvom MPG Z690 Force WIFI ikke er en del af deres highend serie, så er det stadig et bundkort som byder på mange gode features. Det er dog stadig en af de dyre modeller, og det er ikke altid den pris måske vil opveje for de ting som Z690 Force WIFI byder på. En af mulighederne er blandt andet integrering af Corsair LED lightstrip, så det er muligt at tilslutte det direkte til bundkortet, fremfor at have en Commander Pro eller andet tilsluttet. Ved siden af det så har vi stadig mange M.2 tilslutninger, ALC4080 Codec og WiFi 6e. Men hvis du ikke er efter sølv designet, og ikke har brug for at kunne tilslutte Corsair lys til bundkortet, så findes der billigere alternativer. MPG Z690 Force WIFI endte med en score på 8 ud af 10, og Great Product award.
Pros
Cons
MSI MAG B660M MORTAR WiFi DDR4
Vi har haft et enkelt ITX bundkort med på listen, og vi har også været så heldige at have et Micro-ATX. Her er vi dog gået ned i chipset, med MAG B660M MORTAR WiFi DDR4 fra MSI. Selvom bundkortet måske ikke kommer med Z690 chipset, så kan det stadig være et relevant bundkort, specielt hvis du ønsker at bruge et mindre kabinet. Selvom størrelsen er imod bundkortet så har det stadig de nødvendige ting, men kommer som sagt med DDR4, og heller intet PCIe 5.0 X16. Det fik dog stadig en score på 9 ud af 10, sammen med Great Product.
Pros
Cons